Punisher'ın yıldızı karakterin logosunun Trump destekçileri tarafından kullanılmasına dair konuştu

Punisher dizisinin yıldızı Jon Bernthal, ABD Kongre binasının basılması sırasında karakterin logosunun kullanılmasıyla alakalı tartışmalara dahil oldu

Jon Bernthal karakterin logosunun ırkçı hareketlerle ilişkilendirilmesine daha önce de tepki göstermişti (Netflix)

Netflix'te yayımlanan Punisher dizisinin yıldızı Jon Bernthal, canlandırdığı karakter Frank Castle etrafında büyüyen tartışmaya dair düşüncelerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinin ABD Kongre binasını bastığı sırada binanın içine giren göstericilerden birinin Punisher logosu taşıyor olması sosyal medyada büyük bir tartışma başlatmıştı.

Pek çok Marvel hayranı yaşadıkları hayal kırıklığını dile getirmiş, içlerinden bazıları da Marvel'ın meşhur karakteri artık emekli etmesi gerektiğini söylemişti.

Salı günü sosyal medya hesabından tartışmaya dahil olan Bernthal, logonun kullanımından rahatsızlık duyan Punisher hayranlarından birinin hazırladığı görseli alıntılayarak, "Sizinleyim, güzel iş" ifadelerini kullandı. 

Screen Rant'in haberine göre Bernthal daha sonra göstericileri kastederek şunları söyledi:

Bu insanlar yanlış yola saptırılmış, kaybolmuş ve korkuyorlar. Frank'in savunduğu şeyle veya neyle ilgili olduğuyla hiçbir alakaları yok.

 

 

Bu, Frank Castle'ın logosunun yarattığı ilk tartışma değil. Bahsi geçen beyaz kuru kafa logosu daha önce Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketi için de kullanılmıştı. Karakterin yaratıcılarından Gerry Conway logoyu harekete bağış toplanması için yeniden tasarlayacak genç sanatçılar aradığını duyurmuştu. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU