Biden'dan ABD Senatosu'na: Trump'ı yargılarken kabine üyelerinin onaylanmasını geciktirmeyin

Biden, "Bu ülke aynı zamanda ölümcül bir virüsün ve sarsılmış bir ekonominin pençesinde" diye konuştu

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Temsilciler Meclisi'nin Başkan Donald Trump'ı Kongre baskınında "isyana teşvik" ile suçlayan azil maddesini kabul etmesinin ardından, Senato'dan yargılama sürecinde kabine üyelerinin onaylanması gibi önemli işleri geciktirmemesini istedi. 

Biden, Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün Temsilciler Meclisi üyeleri anayasamızda kendilerine tanınan yetkileri kullandı ve Başkanı sorumlu tutmak için suçlamalar getirdi." ifadesini kullandı. 

Trump'a yöneltilen "isyana teşvik" suçlamalarına Demokrat ve Cumhuriyetçi her iki partiden de destek verildiğini belirten Biden, sürecin Senatoda devam edeceğini kaydetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Senatosu'ndan yargılama sürecinde kabine üyelerinin onaylanması gibi önemli işleri geciktirmemelerini isteyen Biden, "Bu ülke aynı zamanda ölümcül bir virüsün ve sarsılmış bir ekonominin pençesinde. Senatonun anayasal sorumluluklarını yerine getirirken aynı zamanda İç Güvenlik, Dışişleri, Savunma, Hazine bakanlıkları, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü gibi kilit pozisyonları onaylama, aşı programını ve ekonomiyi raya sokma gibi diğer acil işler ile de ilgilenmesini umuyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Ne olmuştu?

ABD Temsilciler Meclisi,  Trump'ın görevden azledilmesini tartıştığı oturumda "isyana teşvik" ile suçlandığı maddeyi dün kabul etmişti.

Trump da Kongre baskınına ilişkin, "Geçen haftaki şiddet olayına karışanlar adaletin önüne çıkarılacaktır" diye konuşmuştu.

 

AA,Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU