Süper Lig'in üç kulübü, sosyal medyada Avrupa'nın zirvesinde

Süper Lig kulüpleri Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK, sosyal medyada Avrupa'nın en çok gelişim gösteren ilk 5 kulübü arasına girdi. Fatih Karagümrük'ün Medya Direktörü Egehan Şengül, yakaladıkları başarıyı Independent Türkçe'ye değerlendirdi

36 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Fatih Karagümrük, sosyal medyada Avrupa'nın en çok gelişim gösteren 3. takımı oldu / Fotoğraf: Pixabay

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Gaziantep Futbol Kulübü, aralık ayında sosyal medya kanallarında Avrupa'da en çok büyüyen ilk 5 kulübün arasına girerek adından söz ettirdi.

Geçen yıl Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan ederek tarihinde bir ilke imza atan Başakşehir'in bu başarısı, dijital dünyaya da yansıdı. 

İstanbul ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain ile oynadıkları maçta yaşanan ırkçı saldırı sonrası Twitter'dan yaptığı "Irkçılığa hayır" paylaşımı Türkiye'nin en çok etkileşim alan gönderilerinden biri olmuştu.

Turuncu-lacivertliler, aralık ayında Facebook'ta yüzde 9, Instagram'da yüzde 25, Twitter'da yüzde 23 ve YouTube'da ise yüzde 2 büyüme kaydederek, toplamda yüzde 19,3'lük gelişimle ikinci sıraya yerleşti.

36 yıl sonra Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren ve aldığı başarılı skorlarla taraftarını memnun eden Fatih Karagümrük, gelişimini sosyal platformlarda da sürdürüyor.

Fatih Karagümrük'ün sosyal medyadaki bilinirliğinin artmasındaki en önemli nedenlerden biri de yaptığı önemli transferler.

Henüz Youtube'da resmi kanalı bulunmayan İstanbul ekibi, Facebook'ta yüzde 6, Instagram'da yüzde 10 ve Twitter'da yüzde 15'lik büyüme kaydederek üçüncü oldu.

Süper Lig'de aldığı sonuçlarla zirve takibi yapan ve renkli kişiliğiyle bilinen eski teknik direktörü Marius Sumudica'nın açıklamalarıyla adından söz ettiren Gaziantep Futbol Kulübü, aralık ayında sosyal medyada yüzde 9,4'lük büyüme gösterdi ve listenin dördüncü sırasında yer aldı.

Gaziantep temsilcisi, Facebook'ta yüzde 5, Instagram'da yüzde 9, Twitter'da yüzde 13, YouTube'da ise yüzde 17'lik gelişim gösterdi.

Fatih Karagümrük'ün sosyal medya platformlarında yakaladığı başarıyı Independent Türkçe'ye değerlendiren kulübün medya direktörü Egehan Şengül, kulüp olarak böyle bir başarıyı beklediklerini söylüyor.

"Saha içinde ve dışında insanlara kendimizi çok güzel ifade ettik"

Büyük kulüplerin aksine sosyal medya hesaplarını 3 kişiyle idare ettiklerini belirten Şengül, bu durumun başarıyı daha da değerli kıldığını ifade etti. 

Şengül, bu başarının kendiliğinden gelmediğini, bir planlama neticesinde elde edildiğini vurguladı.

Karagümrük'ün son dönemde yaptığı transferlerle adını dünya genelinde daha da duyurduğunu dile getiren Şengül, şöyle konuştu:

Bu konuda çok mutluyum. Hem saha içinde hem saha dışında İnsanlara kendimizi çok güzel ifade ettiğimizi düşünüyorum.

Özellikle kulüp tarihinin ve 2000 yıllık surların içinde yer alan stadyumun tüm dünyanın ilgisini Fatih Karagümrük'e çektiğini anlatan Şengül, "Hem transferlerimizin hem tarihimizin hem de kulübümüzün genel profilinin ilgi çekici olması nedeniyle Güney Amerika'dan Avrupa'ya kadar çok geniş bir coğrafyada haberlerimiz yapıldı" ifadelerini kullandı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU