Ceren Damar cinayetinde açıklamalarıyla tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında disiplin kovuşturması

Vahit Bıçak başka ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle daha önce de kınama cezası almıştı

Ankara Barosu, akademisyen Ceren Damar Şenel cinayetine ilişkin yaptığı savunmadaki ifadeleri ve 4 adet sosyal medya paylaşımı nedeniyle, sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında yeni bir disiplin kovuşturması açılmasına karar verdi.

Hürriyet'ten Mesut Benli'nin haberine göre, kararda özetle, “İleri sürdüğü iddialarda, davanın esasından çıkarak doğrudan kişileri hedef alması, bu suretle iddia ve savunma sınırlarını aşması karşısında şikâyet konusu iddiaların bir bütün halinde kovuşturma gerektirir nitelikte olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi.

Ankara Barosu, daha önce de avukat Vahit Bıçak’a başka ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle kınama cezası vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savuması tepki çekmişti

Avukat Vahit Bıçak'ın, Ceren Damar Şenel'in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019 tarihinde canice öldürülmesinin ardından Hikmet'i savunurken esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

Şenel ile sanık Hikmet'in ilişki yaşadığı iddiasında bulunan Bıçak, şunları söylemişti:

Maktule, danışmanlığını yürüttüğü öğrencisiyle ilişkiye girerek görevini istismar etmiştir. Maktule, ‘kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak cinsel saldırıda bulunma’ suçunu işlemiştir. Maktule, hayatta olsaydı bu suçtan yargılanabilirdi. Böylesine ağır bir suçun mağduru olmuş bir sanığın karşınızda olduğunu söylemek isterim. İlk cinsel saldırıdan sonra maktule baskılarını arttırmıştır. Sanığı okulda sıkıntıya sokacağını söyleyerek sanığı baskıya almıştır. Sanık, maktulenin tehditlerine boyun eğmek zorunda kalmıştır.

Tükenmez Haber’den Necmi Şahin’e konuşan Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar da Bıçak'ın kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

14 aylık bir hukuk mücadelesi verdik, adalet aradık bunun 7 ayı soruşturma sonraki 7 ayı da dava süreciyle geçti. Dava sürecinde ilk duruşmadan itibaren Vahit Bıçak’ın yaptıkları söyledikleri aleni bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yaşandı. Yaptığı şey avukatlık değildi. Ölen kızımın hatırasına, namusuna dil uzattı. İffetimize, namusumuza laf etti. Ailemi aşağıladı, onurumuzu zedeledi. Onunla da yetinmedi beni tehdit etti. Bunların o kişinin yanına kalması mümkün değil. Bunların hesabını verecek. Bununla ilgili hazırlığımı yaptım, üzerinde çalışıyorum, hak ettiği cezayı alacak. Yaptığı şey avukatlık değil. Zaten bunu Barolar Birliği Başkanı da net şekilde ifade etti. Vahit Bıçak’ın yaptığı suçtur dedi. Bunu yanına bırakırsam kızıma nasıl hesap vereceğim?

 

 

Independent Türkçe, Tükenmez Haber, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU