Yüksek lisans tezinde intihal yaptığı iddia edilen Avusturyalı bakan istifa etti

Bakanın doktora tezinde de intihal iddiaları yöneltildi

Almanya Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Franziska Giffey de intihalle suçlanmasına rağmen hala görevinin başında (AFP)

Avusturya Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanı Christine Aschbacher, yüksek lisans ve doktora tezinde intihal yaptığı iddialarının ortaya çıkmasının ardından 9 Ocak'ta istifa etti.

Akademideki sahtekarlıklar üzerine uzmanlaşmış Stefan Weber, Aschbacher’in 2006’da Wiener Neustadt’taki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki yüksek lisans tezinde intihal, yanlış yapılmış alıntılar ve Almanca dil bilgisi yanlışları bulunduğunu iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weber, Aschbacher’in geçen yıl Slovakya’daki Bratislava Teknik Üniversitesi’nde sunduğu doktora tezine de benzer iddiaları yöneltti. Çalışmanın “daha önce hiç görülmemiş derinlikte kötü" yazıldığını belirten Weber, saçmalık ve intihal içerdiğini iddia etti. Metnin beşte birinden fazlasının başka kaynaklardan alındığını vurguladı.

The Guardian'ın haberine göre, muhafeletin sert tepkisiyle karşılaşan Aschbacher, söz konusu iddiaları reddetti. “Düşmanlığın, siyasi ajitasyonun ve saldırıların” dayanılmayacak seviyeye ulaştığını belirtip ailesini korumak için görevden ayrıldığını açıkladı.

Kurz ise Twitter’da yaptığı açıklamada, istifa kararına saygı duyduğunu ve boşalan koltuk için yeni ismi pazartesi açıklayacağını bildirdi.

 

Independent Türkçe, The Guardian, Aktuality

DAHA FAZLA HABER OKU