Gorbaçov: Yaşanan olaylar, bir devlet olarak ABD'nin geleceğiyle ilgili soru işaretleri doğurdu

Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov, aradan zaman geçtikten sonra bu olayların gerçek nedenini anlayacaklarını kaydetti

Mihail Gorbaçov / Fotoğraf: AFP

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, mevcut başkan Donald Trump’ın destekçilerinin ABD Kongresi’ni basmasının ABD'nin bir devlet olarak geleceğiyle ilgili soru işareti doğurduğunu söyledi.

Gorbaçov Rus basınına yaptığı değerlendirmede, "Capitol Hill'in işgalinin daha önceden ve kimler tarafından planlandığı açık. Washington'da yaşanan gelişmeler, bir devlet olarak ABD'nin geleceğiyle ilgili soru işareti doğurdu" dedi.

Aradan zaman geçtikten sonra bu olayların gerçek nedenini anlayacaklarını kaydeden Gorbaçov, "Yeni kuşaktan insanlar silahlanma yarışının ölüm olduğunu anlayacak ve bunun sona ermesi gerektiğine dair çıkarımlarda bulunacaklar. Silahlanma yarışı durdurulacak ancak kademeli olarak. Silahlanma yarışından vazgeçmeye doğru bir dönüş olacak, bundan eminim" ifadelerini kullandı.

Silahsızlanmayla ilgili anlaşmayı imzaladığı dönemde zor zamandan geçtiklerini ve buna rağmen başarılı olduklarını, zira barış istediklerini anlatan Gorbaçov, savaş istemeyen insanların birleşmesi ve liderlerinin bir çıkış yolu bulması gerektiğinin altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Sovyet lideri, "Onlar bir çıkış yolu bulacak ve yeni silah türlerini dikkate alarak yeni sözleşme türleri geliştirecekler. Umutlarımızı kaybetmemeliyiz. Gençlere olan ümidimi kaybetmiyorum. 'İyimserliğimi Koruyorum' adlı bir kitap yazmıştım ve halen iyimserim" diye ekledi.

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası mevcut başkan Donald Trump destekçileri tarafından basılmıştı.

Çıkan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU