“Çocuklar ölmesin” diyen Ayşe Öğretmen tahliye edildi

Tahliyeyi Ayşe Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman duyurdu

Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali ve infazın durdurulması kararı”nın ardından Ayşe Öğretmen cezaevinden çıktı.

Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

 

 

Ayşe Çelik 4 yıl önce Diyarbakır’daki hendek operasyonları nedeniyle konulan sokağa çıkma yasakları sırasında Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a bağlanarak çatışmalı ortama dikkat çeken bir konuşma yapmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı televizyon programındaki konuşması nedeniyle Çelik hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açtı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Çelik’i 15 ay hapis cezasına çarptırdı, karar kesinleşti. Ayşe Çelik, bebeğiyle birlikte 20 Nisan 2018’de cezaevine girdi, 4 Mayıs’ta yine bebeği nedeniyle tahliye edilerek, ceza infazı 6 ay ertelendi. Bu süreçte avukatı aracılığıyla AYM’ye bireysel başvuruda bulunan Ayşe öğretmen, bebeği nedeniyle yasaya göre 6 aylık ikinci infaz erteleme hakkını da kullandı.

AYM yaklaşık 2 yıllık sürede bir karar vermeyince Çelik 17 Nisan 2018 tarihinde bebeğini ailesine bırakarak kalan cezasının infazı için cezaevine teslim oldu. Çelik’in avukatı Av. Mahsuni Karaman, öğretmen Çelik’in hapse girmemesi için AYM’ye “hak ihlali ve infazın durdurulması” talebiyle yapılan bireysel başvuru için gerekli tüm belgeler tamam olmasına rağmen gündeme alınmadığını söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU