Akşener'den adaylık yanıtı: Türkiye’nin geleceğini kişisel hedeflerle zora sokmayacağım

İYİ Parti lideri Akşener "Seçim istemek bir haktır. Seçimi istemiş olmak, darbe ile ilişkilendirildiği zaman bu, Türkiye’de iktidar cenahının artık sözünü tükettiğini, umut vermek konusunda hiçbir imkânının kalmadığını gösteren bir eylem biçimidir" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Türkiye’nin geleceğini kişisel hedeflerle zora sokmayacağım"diye konuştu.

Erken seçim talebinin bir hak olduğunun altını çizen Akşener seçimi darbe ile ilişkilendirmenin yanlış olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin "HDP kapatılmalıdır" açıklamalarını da yorumlayan Akşener "Bahçeli kanuna, anayasaya göre müracaat edebiliyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi.

Darbe tartışmaları

Akşener, "Yeniden bir darbe tartışması başladı. Erken seçim çağrıları da darbe söylemi ile ilişkilendirildi. Sizin de erken seçim çağrınız var, nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna "Seçim istemek bir haktır. Seçimi istemiş olmak, darbe ile ilişkilendirildiği zaman bu, Türkiye’de iktidar cenahının artık sözünü tükettiğini, umut vermek konusunda hiçbir imkânının kalmadığını gösteren bir eylem biçimidir. Elde yeni bir argüman yok, yeni bir kart yok, dolayısıyla aynı şey. 'Hain, darbeci, FETÖ’cü.' Böyle bir üçleme üzerinde gidiyor işler. Darbe olur, olmaz; bunu tartışmak bile yanlış" diye yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adaylık açıklaması

Seçimde Millet İttifakı'nın kimi aday göstereceği konusunda da açıklamalarda bulunan Akşener şu ifadeleri kullandı:

Şimdi seçim geldiğinde bu Millet İttifakı'nı hangi siyasi partiler oluşturacak, ona bakılacak. Ondan sonra ortak aday mı çıkarılması lazım, yoksa 2018’deki gibi mi? Onu denedik, bir ders çıkardık. Ondan sonra da nasıl bir sistem üzerinde yürünecek. Kimlerle hangi siyasi partilerle olacaksa Millet İttifakı, bunlar ortaklaşılarak yapılacak işler. Ben kendi adıma konuşabilirim. “Türkiye’nin geleceğini kişisel hedeflerle zora sokmayacağım” diyorum.

Bahçeli'nin HDP çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması yönündeki çağrılarına da değinen Akşener, "Bahçeli kanuna, anayasaya göre müracaat edebiliyor. Birbirlerine dolaylı mesaj göndermek yerine, Çakıcı işinde olduğu gibi… Mesaj alındı ki ziyaret yapıldı.

HDP'nin kapatılması ya da hazine yardımının kesilmesi gibi tartışmalara da girmeyeceklerini belirten Akşener, "Bunlar farz-ı muhal. Farz-ı muhal üzerinden konuşmuyoruz. Olsun bakacağız. Çünkü biz makulün peşindeyiz. Merkez sağ-sol gibi tanımlar yapmıyorum, makul tanımı yapıyorum. Türkiye’nin bu makul dile, tavra ihtiyacı var. Birilerinin de dengeyi oluşturması lazım. Biz de ona talibiz. Ama “Cumhur İttifakı içinde yer alır mısınız?” sorusuna çok net cevap veriyoruz. Denge derken, vatandaşın nefes almasına dönük, kavga gürültüden bıktı. Ama en açık en sert eleştirileri de iktidar partilerine biz yapıyoruz. Bu konuda da netiz" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU