Akşener: Fikri Sağlar gibi giyinmiş bir hakim, evimi basan saldırganları berat ettirdi

Fikri Sağlar'ın "Türbanlı hakim" tartışmalarına değinen Akşener, "Giyim kuşam üzerinden yapılan tariflerin hiçbirini doğru bulmuyorum" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sırasında basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’de Donald Trump taraftarlarının Kongre binasını işgal etmeleriyle ilgili gelen bir soruya cevap veren Akşener, “ABD’de de umarım milli irade, seçmen iradesi hayata geçer, bu karışıklar son bulur" dedi.

Demokrasilerde herşeyin tartışılması gerektiğini belirten Akşener "Ama bir tek şeyi tartışamayız hür irade ile sandığa atılmış o oyları ben niye az aldım o niye çok aldı diye tartışamayız. Umarım bu demokrasinin olmazsa olmaz kaidesi işler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bugüne kadar yeni bir siyasi parti için yola çıkmış arkadaşlar için olumsuz cümle kurmadım"

Akşener, Muharrem İnce’nin partisinden ayrılıp parti kurmasını nasıl değerlendiriyorsunuz soruna da “Hayırlı olsun. Ben bugüne kadar yeni bir siyasi parti için yola çıkmış hiçbir arkadaş hakkında olumsuz cümle kurmadım. Bunu kişisel olarak doğru bulmam. Bu hepimiz için bir yolculuk, bu yolculuğun kararını verecek olan seçmen dolayısıyla hayırlı olsun” dedi.

"Sağlar gibi giyinmiş bir hakim, evimi basan saldırganları berat ettirdi"

Fikri Sağlar’ın "türbanlı hakim" sözlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akşener şunları söyledi:

Bu insanların derdinin konuşulmadığı bir Türkiye’yi reddediyorum ben. Sizler de bu soruları sormak zorundasınız sizi de kırmak istemiyorum ama şimdi başörtülü bir hanımsınız, ben 28 Şubat’ın Meral Akşener’iyim her ne kadar büyük bir vefasızlıkla karış karşıya kalsam da, başörtüsünün, kadının giyiminin, açık başın ya da örtülü başın erkekler tarafından özne yapılmasını o zaman reddetmiştim bugünde reddediyorum. Kadınların kendi içerisindeki meseleleri kadınlar hep çözdü güne kadar. Erkekler devreye girdiğinde kadının giyimi kuşamı üzerinden hep Türkiye’de kavga çıktı. Dolayısıyla hiçbirini doğru bulmuyorum. Giyim kuşam üzerinden yapılan tariflerin hiçbirini doğru bulmuyorum. Benim evim basıldı. Sayın Sağlar gibi giyinmiş bir hakim, o basan saldırganların tamamını berat ettirdi. Aynı kendi gibi giyiniyordu. Takım elbiseli ve kravatlı saldırganların hepsini beraat ettirdi. Demek ki, kuralların uygulanması giyimle kuşamla alakalı bir şey değilmiş.

"Erdoğan'ın genç bir kızı herkesin önüne atması doğru değil, arayıp helallik istemeli"

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP lideri  Kılıçdaroğlu için "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi de vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi inandırmıyor" ifadelerini de eleştirdi.

Akşener, "Sayın Erdoğan’ın 21 yaşındaki genç bir kızı hem de Cuma namazından sonra cami avlusunda herkesin önüne atmasını da doğru bulmuyorum. Sayın Erdoğan’dan talebim bu torunu yaşındaki genç kızı arayıp gönlünü kendisinden helallik istemesidir" ifadelerini kullandı.

"AK Parti'ye ve onun sayın Genel Başkanı'na hiçbir faydası olamayacak"

İlker Başbuğ ve Can Ataklı'nın "darbe" ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara da değinen Akşener şöyle devam etti:

İlker Başbuğ konusu ilginç. İler Başbuğ önce Fetöcüler tarafından hapsedildi ve bizatihi Sayın Erdoğan bunun yanlış olduğunu söylemişti. Biz ne anladık o zaman? Fetöcü hakim ve savcılara sözü geçmiyor Başbakanın anlamıştık. Bugün aradan zaman geçti bir duyuru ile Ak Parti’nin bütün il teşkilatlarının Sayın Başbuğ hakkında darbecilik üzerinden bir suç duyurusunda bulunmasını… Sonuçta ne oldu? Fetöcüler suçlu bulundu pardon denildi, milletim beni affetsin, Allahım beni affetsin denildi. Bu tür ayrıştırıcı durumlarda Fetöcülere benzer yöntemlerin kullanılıyor olmasını doğru bulmadığımı ifade ederim. Bir de şimdi Sayın Başbuğ diyor ki, ben hayatım boyunca darbelere karşı oldum. İkinci hırpalanmanın özellikle Ak Parti’ye ve onun Sayın Genel Başkanı’na hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum bir dost olarak söyleyeyim.

 
Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU