Suudi Arabistan ve Katar bir araya geldi: Emir Al Sani'yi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman sarılarak karşıladı

Suudi Arabistan ile Katar arasında sınırların açılmasına yönelik anlaşmaya varılmasının ardından iki ülkenin yöneticileri bugün düzenlenen Körfez zirvesinde bir araya geldi

Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının dün akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldı. .

İki ülke arasında alınan bu kararı Türkiye, ABD, AB ve birçok ülke memnuniyetle karşılandı. 

Bugün Suudi Arabistan'da gerçekşen 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi nedeniyle iki ülkenin yöneticileri bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkeye gelen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi uçaktan inerken karşıladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın yayınladığı videoda, Veliaht Prens Bin Selman'ın, Katar Emiri Al Sani'ye uçaktan indikten sonra sıcak bir karşılama yaptığı ve ikilinin sarıldığı görüldü.

Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleşen zirveye, Bahreyn Veliaht Prensi Selman Bin Hamad el-Halife, Umman Başbakan Yardımcısı Fehd bin Mahmud Al Said, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah katıldı.
 

Suudi Arabistan
Fotoğraf: SPA
Suudi Arabistan
Fotoğraf: SPA
Suudi Arabistan (1).jpeg
Fotoğraf: SPA
Suudi Arabistan (2).jpeg
Fotoğraf: SPA


Liderleri havalimanında karşılayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selmani bugün düzenlenecek 41. KİK Zirvesi'nin "sözde ve eylemde birlik toplantısı" olacağını belirtmişti. 

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Bahreyn, diplomatik ilişkilerini sonlandırdığı Doha ile kara,deniz ve  hava sahalarını kapattıklarını açıklamıştı.

Katar ise söz konusu suçlamaları kabul etmediğini duyurmuştu.

Kuveyt ise krizin başından bu yana çözüm için taraflar arasında ara buluculuk çabaları yürütmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU