AK Parti Sözcüsü Çelik: Darbe en büyük alçaklıktır, bunun 'iyisi kötüsü' yok

Çelik, darbelerin bir millete yapılacak en büyük kötülük olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” açıklamaları ve gazeteci Can Ataklı’nın videosu üzerine darbe ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Çelik, “Darbe, milletine silah çekmektir, darbe en büyük alçaklıktır. Bitti, bunun ötesi yok, bunun 'iyisi kötüsü' yok” dedi.

Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamada bulundu.

Darbeyle ilgili açıklamalar değinen Çelik, “İktidarı seçimsiz nasıl göndereceksiniz? Bu açıkçası darbe çağrısıdır, utanılması gereken bir yaklaşımdır. Ordu, bunların gözünde ancak darbe yapan bir mekanizma. Bu aslında TSK'ye de harekettir. Darbeler arasında etiketleme yapıyorsanız buradan demokratlık çıkmaz" ifadelerini kullandı.

“Söz konusu olamaz”

Çelik, "Türkiye Suriye'de olmasaydı oradaki mazlumların kanına birbiriyle kavgalı güçler, terör örgütleriyle birlikte gireceklerdi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

Kim Avrupa Birliği içinde Türkiye karşıtlığından bahsediyorsa muhakkak şekilde Avrupa'nın geleceğini yok etmek istiyordur. Aşı olanın hemen maskesini çıkarması ya da tedbirlerden uzaklaşması gibi bir durum söz konusu olamaz. Antikor oluşana kadar bu tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Nitekim mutasyona uğrayan virüsten bahsediliyor. Burada spekülasyonlardan uzak durup, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine göre bu sürecin takip edilmesinde fayda vardır.

Fikri Sağlar'ın sözleri

AK Parti Sözcüsü Çelik, eski bakan Fikri Sağlar'ın sözlerine ilişkin olarak  "Avrupa'daki Neonazilerin konuşacağı üslupla Türkiye'deki başörtülü kadınlara karşı konuşuyorlar" yorumunda bulundu.

“Darbe alçaklıktır”

Sözcü Çelik darbe konusundaki değerlendirmelere "Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil. Bunlar bu ülkenin iyiliğini seven insanlar değil. Darbe, bir millete yapılacak en büyük kötülüktür. Darbe, milletine silah çekmektir, darbe en büyük alçaklıktır. Bitti, bunun ötesi yok, bunun 'iyisi kötüsü' yok" şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca "Türkiye'de karışıklık çıkarılmaya çalışıldığında farklı yaklaşımlar üretenlerin, kendi ülkelerinde karışıklıklar çıkmaya başladığında ne kadar sert tedbir aldıklarını, çifte standart uyguladıklarını 2020'de gördük" dedi.

Boğaziçi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu hakkında da konuşan Çelik, "Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir. Boğaziçi Üniversitesi şu grubun ya da bu grubun değil, milletimizin" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU