Greta Thunberg 18. doğum gününü kutladı: "Şeytani sahiplerim artık beni kontrol edemeyecek!"

Dünya çapında ün kazanan aktivist, nasıl kutlama yapacağını esprili bir dille açıkladı

Thunberg, 3 Ocak 2003'te dünyaya geldi (Reuters)

İklim krizine karşı başlattığı öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelen Greta Thunberg, pazar günü 18 yaşına bastı. 

15 yaşından beri gündemde olan İsveçli aktivist, doğum gününde yaptığı paylaşımda da zekasını konuşturdu. Bilimin bütün göstergelerine karşı çıkarak Dünya'nın düz olduğunu savunanlara atıfla "Düz Mars Toplumu" yazılı bir kıyafet giyen Greta, Twitter adresinde şu ifadeleri kullandı:

18. doğum günümde bütün iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu akşam beni mahalledeki barda iklim ve okul grevi komplolarıyla ilgili tüm karanlık sırları ifşa ederken bulabilirsiniz. Şeytani sahiplerim artık beni kontrol edemeyecek! Sonunda özgürüm!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Portekiz merkezli Gülbenkyan Vakfı'nın ilk İnsanlık Ödülü’ne layık gördüğü Greta Thunberg, 1 milyon euro değerindeki ödülü iklim kriziyle mücadele eden çeşitli kuruluşlara bağışladığını 2020 temmuzunda açıklamıştı.

2020 nisanında da Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) bağlı Danimarkalı bir vakıftan kazandığı 100 bin dolarlık ödülü, koronavirüs salgınından kötü etkilenen çocuklar için bağışlamıştı.

Greta, Ağustos 2018'den beri cuma günleri okula gitmek yerine başkent Stockholm'deki parlamento binası önünde çevre sorunlarına dikkat çekmek için eylem yapıyordu. Küresel koronavirüs salgınının etkili olmaya başladığı mart ayında aktivistlere eylemlerini online platformlarda sürdürmeleri çağrısı yapmıştı. 


Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU