Demokrat temsilcinin Kongre açılışında yaptığı dua olay oldu: "Amen, awoman"

Papaz Emanuel Cleaver'ın duayı bitirme şekli, Cumhuriyetçilerin tepkisini çekti

ABD Kongresi'nin 117. döneminin açılışında edilen ve "cinsiyet eşitliğine" vurgu yapma çabasıyla değişik bir sonla bitirilen dua ülkede gündem oldu.

Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi üyesi ve Birleşik Metodist Kilisesi üyesi papaz Emanuel Cleaver televizyonlardan da yayımlanan duayı beklenmedik bir şekilde tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Missouri 5. Bölge'den Temsilci Cleaver pazar günü gerçekleşen açılışta yaptığı duada, "Dünyayı ve içindeki her şeyi yaratan Tanrı bizi kutsasın ve korusun. Bizlere merhamet etsin, bağışlayıcılığını esirgemesin. Tanrı üzerimizdeki iyiliğini artırsın, bizlere, ailelerimize, bu toprakların dört bir yanına huzur versin. Hatta bu parlamentoya da" ifadelerini kullandı.

Cleaver duayı "Şimdi ve her zaman, bunu tek tanrılı dinlerin Tanrı'sı, Brahma ve birçok farklı inanç tarafından birçok isimle bilinen Tanrı adına istiyoruz. Amen, awoman" sözleriyle tamamladı.

Fox News kanalının haberine göre Demokrat siyasetçinin "amen" (amin) ve "awoman" (kadın) sözleri sosyal medyada kısa sürede tartışma konusu haline geldi.
 


Cumhuriyetçi Temsilci Guy Reschenthaler, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "amen" kelimesinin Latince "olsun/öyle olsun" şeklinde bir temenni anlamına geldiğini belirterek "Bu, içinde cinsiyet atfı bulunan bir kelime değil. Ne yazık ki ilericiler gerçeklerden kopuk. İnanılmaz" ifadesini kullandı.
 


Colorado Temsilcisi Lauren Boebert de paylaşımında "Amin ve Awoman mı? Ciddi misiniz? Sanırım duyar kasan Demokratlar bu sözün cinsiyetle HİÇBİR ilgisi olmadığını anlamak için 'amin' kelimesinin İbranice kökenini kontrol etmedi" dedi.


Independent Türkçe, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU