Galatasaraylı Elabdellaoui'nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama: Bütün gelişmeler olumlu yönde

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui’nin doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya, her şeyin olumlu gittiğini belirterek, "Sol gözde belirgin olarak artış var. Sağ gözde de büyük ölçüde toparlanma var" dedi

Prof. Dr. Vedat Kaya ve Galatasaray Takım Doktoru Yener İnce, Omar Elabdellaoui’nin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı / Fotoğraf: İHA

 

Yeni yıl kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanan Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui’nin son durumu ile ilgili Takım Doktoru Yener İnce ve Liv Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedat Kaya basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Omar’ın yılbaşı gecesi talihsiz bir kaza geçirdiğini hatırlatan Yener İnce, "Bazı spekülasyonlara engel olmak için birinci ağızdan bunları söylemek istiyorum. Hastaneye teşekkür ediyorum. Olayın olduğu dakikadan itibaren Türkiye’nin en iyilerinden biri olduğuna inandığımız Vedat hocamız da burada hastayı karşılayan ekibin başındaydı” dedi.

Oyuncunun ne zaman geri döneceği ile ilgili bir takım sorular olduğunu belirten İnce, “Bu soru doğru bir soru değil. Ortalıkta dolaşan, iddia bile demeyeceğim nitelikte şeyler var. Bunlara itibar etmemenizi rica ediyoruz. Burada çok emek var. Hastaneye varmadan burada bekleyen çok donanımlı ekip vardı. Bu ekibin de bugüne kadar gösterdiği saygıyı mutlaka hatırlatmak gereği var" diye konuştu.

"Yüzünde ikinci derece yanık var"

İnce, futbolcunun sol gözünün daha iyi durumda olduğunu, daha çok etkilenen gözün sağ göz olduğunu ifade etti. Gözü dışında etkilenen yerlerin durumunun sorulması üzerine Yener İnce, "Yüzünde ikinci derece yanık var. Plastik cerrah arkadaşlar bunun çok büyük sorun yapmayacağını ileriki dönemde tedavisi tamamlandığında yüz güldürücü bir sonuç alacaklarını bekliyorlar" diye cevap verdi.

Vedat Kaya: Görme olarak özellikle sol gözde belirgin olarak artış var

Galatasaraylı futbolcunun tedavisinin planlanan şekilde devam ettiğini aktaran Vedat Kaya ise, " Durumu değerlendirdikten sonra da bu tedavi cerrahi bölümü yılbaşı gecesi başladı. Sanırım müdahale 4.30-5.00 gibi bitti. Daha sonra hastanın gözünün durumuna göre gerekli medikal tedaviyi başladık. Sık olarak görüyoruz. Bugün de ilk gördüğümüzde planladığımız yüzey rekonstrüksiyon için bir müdahalede bulunduk. Tekrar yarın sabah görüp tekrar tedavisine devam etmek istiyoruz” dedi.

“Şu ana kadar gelişmeler olumlu yönde. Görme olarak özellikle sol gözde belirgin olarak artış var” diyen Kaya, sağ gözde de büyük ölçüde toparlanma olduğunu söyledi.

Kaya, “Görme her travmada mutlaka etkilenir. Bunu minimumda tutacak şekilde bugünkü yaptığımız işlem de o yöndeydi" şeklide konuştu.

 

İHA
 

DAHA FAZLA HABER OKU