Ömer Çelik: Bunlar Cumhurbaşkanımızın kadın hakları konusunda verdiği mücadeleye her zaman karşı oldular

“Cumhurbaşkanımız kadına karşı ayrımcılığın her türlüsüyle mücadele ederken, vesayetin hizmetkarı olanlar bugün demokrasi oyunu oynuyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın "vitrin mankeni" benzetmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu ve Akşener'e yanıt verdi / Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Millet İttifakı içinde yer alan partilerin Erdoğan’ın CHP’deki başörtülü isimler için kullandığı “vitrin mankeni” sözlerine yönelik yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, kadınlara yönelik tacizler ve başörtüsü istismarcılığı ekseninde CHP'nin gerçek yüzünü ifşa etmesi, sureti haktan görünmeye çalışan muhalefeti 'ittifak halinde' rahatsız etmiş" diyen Çelik, "Cumhurbaşkanımız kadına karşı ayrımcılığın her türlüsüyle mücadele ederken, vesayetin hizmetkarı olanlar bugün demokrasi oyunu oynuyorlar. Ama her siyasi krizde kafalarının gerisindeki Yassıada zihniyeti bütün yasakçı haliyle ortaya çıkıyor” dedi.

“Geçmişleri neyse bugünleri de o”

“Bugün sözde kadın hakları savunuculuğuna soyunan muhalefetin, daha düne kadar kadınlarımızın kılık kıyafetlerine yasak getirilmesine, geçtiğimiz günlerde bir CHP'linin başörtülü kadınlara barbarca saldırmasına sustuğu bilinmektedir. Geçmişleri neyse bugünleri de o” ifadelerini kullanan Çelik,  Demokrasiyi ve demokratik kazanımları siyasi oyun haline getirebileceğini zanneden CHP siyaseti, 'iktidarı seçimle veya seçimsiz götüreceğiz' diyenlere ses çıkarmamış, teröre destek veren yancılarına dair üç maymunu oynamaya devam etmiştir" dedi.

"Sözde kadın hakları savunuculuğuna soyundular"

Ömer Çelik, inanç ve özgürlük temelinde samimiyetleri her sınandığında sınıfta kalmış zihniyetin siyasi takiye peşinde olduğunu savunarak, "Cumhurbaşkanımız iki yüzlülüklerini gösterdiğinde ittifak halinde ayaklanıp sözde kadın hakları savunuculuğuna soyundular. Cumhurbaşkanımızın güçlü demokrasi ve kadın hakları mücadelesi sayesinde bu despotik zihniyet de demokratik çizgiye gelmek mecburiyetinde kaldı. Şimdi bu zihniyetin yegane amacı siyasi takiye yoluyla demokratik kazanımları çalmaktır" dedi.

CHP içindeki taciz ve tecavüz iddialarına sessiz kalan müttefiklerin, bu iki yüzlü siyasete destek verdiklerini savunan AK Parti Sözcüsü Çelik, şunları kaydetti:

"İktidarı seçimsiz götürmekten bahsedenlere susanlar, hala kadınlara kılık kıyafeti yüzünden saldıranlara susanlar, kadın hakları konusunda iki yüzlü davranıyor. Bugün iki yüzlü siyaset yapanlar, yıllarca milletimizle özgürlükler arasında duvar olmuş kimselerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu duvarları yıkmış, Cumhuriyetimizle milletimizi kaynaştırmış, özgürlükleri vatandaşa yaymış gerçek bir demokratik siyasete önderlik etmiştir. Bunlar Cumhurbaşkanımızın kadın hakları konusunda verdiği mücadeleye her zaman karşı oldular. Milletten özür dilemeleri gerekirken siyasi iki yüzlülükle yollarına devam edeceklerini sanıyorlar. Vesayeti karakter, iki yüzlülüğü siyaset haline getirmişler. Kadın haklarının gerçek savunuculuğu Cumhurbaşkanımızın isminin yanına yazılır. Cumhurbaşkanımızı bu konuda eleştirenlerin isminin yanına ise yasakçılık, siyasi iki yüzlülük, ayrımcılık ve barbarlık yazılıdır"

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Erdoğan’ı eleştirmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikri Sağlar’ın “türbanlı hakim” çıkışma tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu “Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar” sözleriyle eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine "Toplumu ayrıştırmak, toplumu kavga eder hale getirmek yetmedi mi arkadaş. Biraz da sesini kes ya. İnsanlara hakaret etmekten vazgeç, senden yana olan herkes çok iyi, karşında olan düşman. Ne düşmanı ya? Bu ülkede yaşıyoruz beraber yaşıyoruz. Başı açık başı kapalı kadını erkeği yaşlısı genci beraber yaşıyoruz. Bırakın ya 2021'in birinci günü milletin yüzü gülsün bari. Gerçekten acıyorum, Allah akıl fikir versin buna" şeklinde yanıt vermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan’ın sözlerine Twitter'da yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Akşener, "Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla. Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU