Sözcü'den "Ben okumuyorum, kimse de para verip almasın" diyen Erdoğan'a yanıt: Sonuna kadar katılıyoruz

"Sözcü bağımsız bir gazetedir. Kimseden emir ve talimat almaz. Ne iktidarın, ne muhalefetin uşağı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız"

Sözcü gazetesi, “2020 torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” manşetine gelen eleştirilere yanıt verdi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözcü gazetesinin dünkü manşetinde Ayasofya'nın ibadete açılmasının “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” başlığı altında verilmesine "Ben okumuyorum, kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın" diyerek tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü Gazetesi ise bugün Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz imzalı bir açıklama ile 1 Ocak tarihli manşetlerinin amacını açıklarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine de yanıt verdi.

 “Sözcü okurları manşetimizi normal karşılarken bazı çevreler farklı yorumlayıp Ayasofya üzerinden olumsuz algı yaratmaya çalıştı” diyen Metin Yılmaz, “Oysa amacımız Ayasofya'nın ibadete açılmasını eleştirmek değil, yıla damga vuran bir olay olduğunu hatırlatmaktı” diye yazdı.

sozcuu.jpg
Sözcü'nün 1 Ocak tarihli manşeti Erdoğan'ın tepkisini çekmiş ve Basın İlan Kurumu da inceleme başlatmıştı / Fotoğraf: Szöcü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Ben okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın” açıklaması için de “Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerine sonuna kadar katılıyoruz” diyen Metin Yılmaz, nedenini de şu şekilde açıkladı:

“Çünkü Erdoğan bir anlamda ülkede fikir özgürlüğü olduğuna dikkat çekti. “Beğenmiyorsan almazsın” mesajı verdi. Zaten demokrasilerde de böyle olur”

Metin Yılmaz,  Sözcü’nün bugün Türkiye'nin en çok satan gazetesi olduğunu ve bu yüzden de kıskanıldığını, haberlerinin çarpıtılarak çamur atılmak istendiğini savundu.

Açıklamasında “Editoryal hata olarak yorumlanan bu sunumda, Ayasofya'nın açılışına “felaket” demek gibi bir kastımız yoktu” diyen Yılmaz, “Sözcü bu toplumun bir parçasıdır. Bizler de milletimizin sevindiğine sevinir, üzüldüğüne üzülürüz” dedi ve “Vatan, millet, devlet, bayrak ve din” konularının Sözcü’nün kırmızı çizgisi olduğunu ve yıllardır bunlara saygı duyduğunu vurguladı.

Sözcü’nün PKK, FETÖ gibi konularda ve dış sorunlarda devletin yanında yer aldığını vurgulayan Yılmaz, “Sözcü bağımsız bir gazetedir. Kimseden emir ve talimat almaz. Ne iktidarın, ne muhalefetin uşağı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Biz gücümüzü sadece siz okurlarımızdan alıyoruz” dedi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU