Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin son durumu ile ilgili doktorundan açıklama

Sarı-kırmızılıların Norveçli futbolcusunun son durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vedat Kaya, "Omar’ın durumu düne göre oldukça iyi. Bir gözü diğerine göre daha hasarlı. Yarın bir değerlendirme yapacağız" dedi

Omar Elabdellaoui / Fotoğraf: AA

Yeni yıl kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanan Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya, hastane önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Bir gözde daha fazla olmak üzere 2 gözde de yaralanma söz konusuydu" diyen Kaya, şu ifadeleri kullandı:

Şu anki durumu düne göre oldukça iyi, medikal tedavisi devam ediyor. Yeniden bir müdahale gerekebilir. Değerlendirme sonucunda planlamayı düşünüyoruz. Oluşan termal kimyasal bir etki var. Ne olacağına dair takiplerimizi bakıyoruz. Bütün tetkiklerini yaptık. Göreceli olarak bir gözü, diğerine göre daha hasarlı. Görme yetisi var ama ilerideki gidişatıyla ilgili ne olur söylemek bağlayıcı olur. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gözdeki basit bir parça leke yüzünden görme durumunun çok değişik olacağını aktaran Kaya, "Bunlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Genel bir çerçeve çizmek istedim. Bir temizleme işlemi yaptık. Bu bile bir gün içinde çok fark yarattı. Restorasyon diyebileceğimiz işlemi de adım adım planlıyoruz. Bu tür olaylara daha önce de müdahale ettik. Kök hücre laboratuvarımız var. Dünya ortalamasının üzerinde bir tedavi olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Omar Elabdellaoui, evindeki yeni yıl kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanmış ve ardından hastaneye kaldırılmıştı.

 

 

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Yüzünde yanıklar olan oyuncumuzun gözlerine aldığı hasar ileri tetkikler sonrası anlaşılacaktır. Bilinci yerinde olan ve hayati tehlikesi bulunmayan oyuncumuzla ilgili gelişmeler oldukça bilgi verilecektir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU