Katil Kemal Delbe, öldürdüğü Aylin Sözer’in hesabından 260 bin TL EFT yollamaya çalışmış

Akademisyen Aylin Sözer'in katille ilişkisi olduğu iddiaları, yakın akrabası tarafından yalanlandı

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesinde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'i, Maltepe'deki evinde öldüren Katil Kemal Delbe’nin Sözer’in banka hesabına girdikten sonra kendi kardeşine 260 bin lira tutarında bir EFT yolladığı, asistanına “sana döviz hesabımdan para yollayacağım onu çek ve göndereceğim adrese yolla” diye mesaj attığı ifade edildi.

Yeni Mesaj’a açıklama yapan Aylin Sözer'in dayısının kızı Serap Savcı, "Katil ile Aylin hoca arasında bir ilişki olma durumu tamamen yalandır" dedi.

Katilin binaya olay günü saat 08.48'de geldiği ve yüzünü kapatmaya çalıştığı görülüyor

Boğazı kesilerek öldürülen ve cesedi yakılmaya çalışılan Aylin Sözer'in cinayet zanlısı 32 yaşındaki Kemal A. tutuklandı.

Cinayete ilişkin açıklama yapan Savcı, “Kuzenim Aylin Sözer daha önce katil ile yeni taşındığı evine dolap yaptırmak için ulaşmış ve evinde ölçü aldırmış. Katil çok yüksek bir miktarda para istediği için Aylin Hoca bunu reddetmiş. Ardından katilin sözlü tacizlerine maruz kalmış ve tehdit edilmiş” dedi.

“Daha sonra 29 Aralık sabahı saat 08.00 sularında şahıs Aylin Hoca'nın evinin bulunduğu apartmana gelmiş. Eve girer girmez Aylin Hoca'yı bıçakla katletmiş ve telefonuna ulaşmış” bilgisini veren Savcı, şunları kaydetti:

Banka hesabına giriş yaptıktan sonra şahıs kendi kardeşine 260 bin lira tutarında bir EFT yollamış. Ancak banka teyit için Aylin Hoca'yı aradığında telefon açılmadığı için EFT'yi reddetmiş. Daha sonra katil, Aylin Hoca'nın telefonundan asistanına sana döviz hesabımdan para yollayacağım onu çek ve göndereceğim adrese yolla diye mesaj atmış. Durumdan şüphelenen asistan, sesinizi duymadan olmaz diyerek cevap vermiş ve katil gerek kalmadı diyerek cevap vermiş. Durumdan şüphelenen asistan Aylin Hoca'nın kardeşine ulaşarak olayı anlatmış. Kardeşi Aylin Hoca'nın evine kendi anahtarı ile girmeye çalışmış ancak kapı kilitliymiş. Üstüne polis çağırılınca içeride bulunan şahıs evi yakmaya çalışmış. Yani haberlerde belirtildiği gibi katil ile Aylin hoca arasında bir ilişki olma durumu tamamen yalandır ve bu yalan Aylin Hoca'nın ailesini derinden etkilemektedir. Şahıs indirim alma bahanesiyle bu yalanı uydurmuştur. Şahısın Aylin Hoca ile hiçbir bağı yoktur.

Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Sokağı Barış Apartmanı'nda boğazı kesilerek öldürülen ve cesedi yakılmaya çalışılan Aylin Sözer'in (48) cinayet zanlısı Kemal A'nın (32), emniyetteki işlemleri tamamlanmış, Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkarılan zanlı, güvenlik önlemleri altında Anadolu Adliyesine getirilmişti.

Burada Aile İçi Şiddet Bürosu savcısına çıkarılan zanlı Kemal A, ifadesinin alınmasının ardından "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Kemal A'nın tutuklanmasına karar vermişti.

 

Independent Türkçe, Yeni Mesaj

DAHA FAZLA HABER OKU