Japonya semalarında Pokemon temalı uçak

Karayı tercih edenler için Pokemon temalı otobüsler de mevcut

ABD'de 40 Pokemon kartını satan Caleb King, 60 bin dolar (yaklaşık 440 bin TL) gelir elde etti (2020 Pokemon)

Pokemon'un dünyanın dört bir köşesinde hayranı bulunsa da bu evren köklerinin geldiği Japonya’da bambaşka yere sahip. Ülkede oyuncak, video oyun ve başka birçok Pokemon temalı ürün bulunurken bu listeye havacılık sektörü tekrar eklenmiş durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japonya’nın Kyushu Adası’ndaki bölgesel havayolu şirketi Solaseed Airlines, 19 Aralık'ta Pokemon temalı uçağıyla Japonya semalarında gözükmeye başladı. Exeggutor karakteriyle süslenen uçak, ilk uçuşunu Miyazaki’den Tokyo’daki Haneda Havalimanı’na gerçekleştirdi.

Japonya’da her eyaletin kendisiyle özdeşleşen Pokemon’u bulunuyor. Örneğin, Miyazaki’ye özgü palmiye ağacına benzediği için seçilen Exeggutor’un dışında, kuzeydeki Hokkaido Adası’nda oranın soğuk ve karlı havasına uygun Alolan Vulpix ve Fukushima’da iyileştirme gücüne sahip Chansey bulunuyor. Söz konusu Boeing 737 tipi uçak, Pokemon lisansının sahibi The Pokemon Company’yle Japonya’nın çeşitli eyaletleri arasındaki bu turizm işbirliğinin bir parçası.

Exeggutor sadece uçağın dışında bulunmuyor. İçindeki koltuklarda Pokemon'a özel başlıklar varken yolculara kalem ve çıkartma gibi bazı özel Exeggutor eşyaları hediye ediliyor. CNN International'ın haberine göre, süslü uçak yalnız değil. Miyazaki’de aynı gün hizmete giren Exeggutor temalı otobüsler de bulunuyor. Bu uçak ve otobüslerin en az 18 ay hizmet vermesi planlanıyor.

 

tokyo-miyazaki-solaseed-air-exeggutor-airplane-news-006.jpg
Exeggutor temalı üç otobüs hizmet ediyor (2020 Pokemon)

 

Havacılık sektöründe bu tür girişimler daha önce de yapılmıştı. Japonya merkezli All Nippon Airlines (ANA), Pokemon’un ilk filmiyle bağlantılı ilk Pokemon uçağını 1998’de yolcuların beğenisine sunmuştu. Yıllar içinde birkaç tane uçak kullanılsa da en son Pokemon Jet'i 2016 Nisan’ında emekli olmuştu. Bununla birlikte, 2020 Ağustos’unda Tayvan merkezli EVA Air, Hello Kitty’li uçağıyla yolculara Taoyuan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan ve tekrar oraya dönen üç saatlik sıradışı bir seyahat imkanı sunmuştu.

 

Independent Türkçe, CNN International, Simple Flying

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU