Trump’ın dışişleri bakanı, Jeremy Corbyn’in Maduro’ya verdiği desteğe “iğrenç” dedi

Mike Pompeo, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’la düzenlediği ortak basın toplantısında, İşçi Partisi liderinin Nicholas Maduro’ya verdiği desteği “iğrenç” diye niteledi

Fotoğraf: AFP

Benjamin Kentish - The Independent

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Jeremy Corbyn’i sert sözlerle hedef aldı. Pompeo, İşçi Partisi liderinin Nicolas Maduro’ya verdiği desteği “iğrenç” diye niteledi.

Donald Trump’ın yakın müttefiki, Londra seyahati sırasında, Batı’nın demokratik değerlerine sahip bir ülkede, hiçbir liderin bu denli yıkıma neden olan bir rejimi desteklememesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Corbyn, Venezuela’nın sosyalist liderlerini destekleyen açıklamalar yapmış ve ülkeye yönelik uluslararası yaptırımları eleştirmişti.

Mike Pompeo, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’la düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pompeo, Corbyn’in Maduro’ya verdiği desteğe dair bir soruyu şöyle yanıtladı:

“Yalnızca Birleşik Krallık’ta değil, ABD’de de katil diktatör Maduro’yu desteklemeye devam edenleri görmek iğrenç. Bu insanların Maduro’yu kendi adına savunmaya devam etmesi, ülkelerimizin çıkarlarıyla uyuşmuyor.”

Jeremy Hunt ise parlamento üyesi John McDonnell’ın 2014’teki sözlerine atıf yaparak, Güney Amerika ülkelerinin sosyalizmin pratikteki kanıtı olduğunu söyledi. Hunt’a göre, İşçi Partisi’nin Maduro’ya verdiği destek, İngiltere için planlarını da yansıtıyor.

Hunt ayrıca, 3 milyon insanın Venezuela’dan kaçtığını, ülke halkının ilaca ve gıdaya erişemediğini, GSYH’nin son 4 yılda yüzde 40 oranında düştüğünü ifade etti.

 

 

Corbyn, bu yılın başlarında, Maduro’ya karşı daha fazla yaptırım çağrısında bulunan İngiliz hükümetini eleştirmişti.

Venezuela’nın geleceğinin, Venezuela halkının meselesi olduğunu söyleyen Corbyn, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Jeremy Hunt’ın Venezuela’ya yönelik yaptırımların artırılması için yaptığı çağrı yanlış. Venezuela’ya dışarıdan müdahaleye karşıyız. İster ABD’den isterse başka bir ülkeden…”

İşçi Partisi lideri ayrıca, krizin üstesinden gelmek için, diyalog kurulması ve müzakere yapılması gerektiğini belirtmişti.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU