Yemen Sağlık Bakanı Şarku’l Avsat’a konuştu: Kral Selman Hastanesi Mehra kenti için bir dönüm noktası

Bakan Buheyb, "Bu proje, valilikte ve genel olarak Yemen'in doğusunda sağlık ve kalkınma hizmetleri açısından bir dönüm noktası olacak" dedi

Yemen Halk Sağlığı ve Nüfus Bakanı Dr. Kasım Muhammed Buheyb, ülkenin farklı bölgelerinde en büyük projelerin uygulanması için anlaşmalar imzalanmasıyla birlikte Suudi Arabistan Yemen Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Programı'nın gösterdiği çabaları takdir etti.

Bakan Buheyb, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, "Yeni Yemen hükümetinin ilk iş gününde, Mehra kentindeki Kral Selman Eğitim ve Tıp Şehri'nin kurulması projesinin ilk aşaması da dahil olmak üzere, Suudi Yemen Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Programı tarafından üstlenilen muazzam projelerin imzalanmasına tanık olması büyük bir şans" dedi.

Buheyb açıklamasında, “bu aşamanın 100'den fazla yatak kapasiteli bir eğitim hastanesinin kurulmasına ve ardından Tıp Şehri kampüsünde bir tıp fakültesi ve diğer meslek yüksekokullarının kurulmasına tanıklık edeceğini" bildirdi.

Bakan Buheyb sözlerinin devamında, "Bu proje, valilikte ve genel olarak Yemen'in doğusunda sağlık ve kalkınma hizmetleri açısından bir dönüm noktası olacak" dedi. Sağlık sektöründeki bu projelerin  yanı sıra, Uluslararası Aden Havalimanı’nın ve Marib’de bulunan 40 km uzunluğundaki el-Abr uluslararası karayolunun rehabilitasyon projesinin de Yemen'de altyapı ve ekonomiye büyük bir destek sağlayacağını belirten Buheyb, "Bir sonraki adımda daha iyisi olacak" dedi.

Yemen Bayındırlık ve Yol Bakanı Mühendis Mani Bayemin ise, özellikle aşınarak yıpranması ve bakım eksikliğinden dolayı şahit olunan korkunç kazalar nedeniyle Yemenliler tarafından "ölüm yolu" olarak nitelendirilen el-Abr uluslararası karayolunun onarılması projesini içerdiği için Suudi Programı aracılığıyla bu öncü projelerin imzalanmasının önemine dikkati çekti.

Bakan Bayemin, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin huzurunda anayasa yemini edildikten sonraki ilk çalışmamız olarak Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Yemen Programının Riyad’daki Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Yemen'de, can ve mal kaybına neden olan kazalara sebep olması nedeniyle ölüm yolu olarak nitelendirilen el-Abr karayolu projesinin de bulunduğu bir dizi kalkınma projesini başlatmak için bir anlaşma imzaladı.”

Projenin 130 km uzunluğunda üç aşamaya ayrıldığını, anlaşmanın imzalanmasının ardından 40 km uzunluğundaki ilk etabın başlayacağını belirten Bayemin, “uluslararası standartlara ve niteliklere uygun olarak uluslararası yolun 7 metreden 11,5 metreye kadar genişletileceğini” kaydetti.

Projenin yeni hükümetin ilk çalışmalarından biri olduğunu belirten Bakan Bayemin, “Büyükelçi Muhammed Al Cabir başkanlığındaki Suudi Arabistan-Yemen Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Programı’ndan, meşruiyeti destekleme koalisyonundan bazı ülkelerin büyükelçilerinin huzurunda büyük bir desteğe ve meşruiyete yön veren çabaları desteklemek için eşsiz bir çabaya şahit olduk” diye konuştu.

Yemenli Bakan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlığının acil projeler paketini uygulamaya başlamak için planlar hazırladığını ve Yemen vatandaşlarının kısa sürede bunlara şahit olacağını vurguladı. Bayemin açıklamasında, “Genel olarak hükümetin ve özelde ise bakanlığın planlarını başarılı kılmak için herkesin işbirliği yapacağını umuyoruz” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU