Kim Kardashian 3 ay içinde 17 mahkumun serbest kalmasını sağladı

Kardashian şu anda eğitim alarak avukat olmak için çalışıyor

Kim Kardashian West / Fotoğraf: The Independent

Kim Kardashian son 3 ayda, müebbet hapis cezası almış ve şartlı tahliye olmaksızın yıllarca hapis yatmış 17 mahkumun serbest bırakılmasını sağladı.

Ünlü şov yıldızının bu girişimi ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen yıl ABD cezaevi sistemine ilişkin yürürlüğe koyduğu yeni düzenlemenin ardından gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kardashian’ın çabaları sonucu serbest kalanlar arasında uyuşturucu suçundan müebbet hapse mahkum olmuş 63 yaşındaki Alice Mare Johnson adlı bir kadın da bulunuyor. Johnson’ın davası Beyaz Saray Danışmanı Jared Kushner’in dikkatine sunulduktan sonra cezası affedildi.

Beyaz Saray’ın Johnson davasında aldığı kararın ardından, ağır hapis cezasına çarptırılmış mahkumlara destek vermeye devam eden Kardashian şu anda eğitim alarak avukat olmak için çalışıyor.  

TMZ haber sitesine göre, Kardashian mahkumların davalarıyla ilgilenmesi için avukat Brittany Barnett’la anlaştı. Ayrıca aktivist avukat MiAngel Cody da ünlü yıldıza çalışmasında destek veriyor.

Kim Kardashian Vogue’a verdiği son röportajda şunları söylemişti:

“İşleri hiçbir zaman bir kişi halletmez. İnsanlar bunu daima birlikte yapar. Ben rolümün her zaman farkında oldum. Topluma borcunu ödemiş insanlar için mücadele edebilmeyi istiyorum.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU