"Yöneticiler gizlice Pfizer aşısını oldu, peki ya halk?" diye soran Ürdünlü gazeteci gözaltına alındı

Gözaltındaki Haddad'ın hastaneye kaldırıldığı bildirildi

Sağlık görevlileri, 18 Aralık'taki cuma namazı sonrasında da başkent Amman'daki Kral I. Abdullah Camii önündeki çalışmalarını sürdürdü (AFP)

Fransa'nın AFP haber ajansına konuşan Ürdünlü bir yetkili, koronavirüs aşısının ülkeye gizlice getirildiğini ve üst düzey yetkililerin aşıyı vurdurduğunu iddia eden gazetecinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Yargıda görev yapan ve adını gizlemek isteyen kaynak, cumartesi günü şu ifadeleri kullandı:

Devlet güvenlik mahkemesi savcısı, Al-Wakaai haber sitesinin editörü Cemal Haddad'ın yakalanması için perşembe günü emir verdi. Devlet görevlilerinin koronavirüse karşı aşılandığını yazan gazeteci, kamu güvenliğini tehlikeye sokmak ve halkı tahrik etmekle suçlanıyor.

Haddad, duruşmaya çıkana kadar 15 gün boyunca gözaltında kalacak. 

Gazetecinin ailesi, Haddad'ın gözaltına alındıktan sonra yüksek tansiyon ve göğüs ağrısı şikayetleriyle hastaneye nakledildiğini cumartesi günü bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkedeki gazeteci sendikası, Haddad'ın hemen serbest bırakılmasını talep ederken bu olayın "ülkenin imajına zarar verdiğini" belirtti. İfade özgürlüğüyle ilgili bir konuda devlet güvenlik mahkemesinin değil, hukuk mahkemelerinin karar vermesi gerektiği de vurgulandı.

Salı günü Al-Wakaai'de yayımlanan yazı, "Peki ya halk? Ürdün yönetimindeki üst düzey görevliler Pfizer aşısını gizlice getirip vuruldu mu?" başlığını taşıyordu. 

Ürdün, bu ayın ortasında Pfizer-BioNTech aşısının acil durumlarda kullanımını onayladığını açıklamıştı. 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülkede ücretsiz dağıtılacak aşının ocak ayı sonunda veya şubat başında geleceğini bildirmişti. 

10 milyonu aşkın insanın yaşadığı Ürdün'de 285 binden fazla vaka tespit edilirken Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 3 bin 700'ü geçti. 


Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU