Erdoğan: 2 yıl sonra inşallah altın madenimizi Söğüt'te çıkardığımızı görecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunduğu açıklanan 3,2 milyon ons değerindeki altın rezervinin iki yıl sonra çıkartılmaya başlanacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni ve ve ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada muhalefetin Türkiye’deki yatırımlara engel olmaya çalıştığını kendilerinin de her engeli aşarak bu yatırımları yaptıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu şehre gerçek bir başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştık” diyen Erdoğan, Ankara'yı kara, demir ve hava yollarıyla geleceğe hazırlamak için tarihi önemde yatırımlar gerçekleştirdik. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraş bir şekilde çalışanların şimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Taciz, tecavüz ve hırsızlıkları görmezden gelenlerin ipliklerini pazara çıkarmakta kararlıyız”

“Buna rağmen kimi eksikler ve yanlışlar yok mudur? Elbette vardır” diyen Erdoğan, CHP’deki taciz iddiaları hakkında, “Ne geçmişlerinde ne de bugünlerinde ülkenin hayrına yaptıkları hiçbir başarıları olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor. Kendi içlerinde taciz, tecavüz ve hırsızlıkları görmezden gelenlerin ipliklerini pazara çıkarmakta kararlıyız. Bu kokuşmuşluğun milletimizden kaçırılmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“Açıp kuşların göç haritasına baksınlar”:

Muhalefetin her türlü yatırım çalışmalarını engellemeye çalıştığını ileri süren Erdoğan şunları söyledi:

Biz Türkiye'yi eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye projelerle donatırken birileri çıkıp "Bunca yatırıma ne gerek var" diyordu. İstanbul'daki yeni havalimanımızı inşa ederken zeminden kuş göç güzergahına ilişkin yalanlarla ortalığı bulandırmaya başlıyorlardı. Açıp şimdi kuşların göç haritasına bakınca yeni havalimanımız değil, eski havalimanı güzergahını görürsünüz.Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını engellemek için atmadıkları takla kalmamıştı. Bir mahkeme kararını yanlış yorumlayıp "Bu proje 4 kuleden ibarettir" diyenlerin zil takıp oynadığını unutmadık.

Erdoğan, “Yolların tünellerin viyadüklerin ne işe yaradığını öğrenmek isteyenler gitsinler kamyonculara sorsunlar. Kamyoncu lokantasına girsin, bu yollar geçmişte nasıldı şimdi nasıl diye sorup öğrensinler. Hastanelerin ne işe yaradığını gitsinler oradaki hasta yakınlarına, sağlık çalışanlarına sorsunlar” dedi.

“İki yıl sonra altınımızı çıkartacağız”

“Karadeniz'de bulduğumuz doğal gaza sevinemeyecek kadar bir sefil zihniyetten söz ediyoruz diyen Erdoğan, “İki yıl sonra altın madenimizi Söğüt’te çıkarttığımızı görecekler. Orada da renk körüyüz diyebilirler. . Ülkemizin büyüklüğünden insanımızın azminden habersiz bu anlayışa rağmen Türkiye 2023 hedefine ulaşacaktır” dedi.

“Kimseyle çözülmeyecek sorunumuz yok”

“Ok yaydan çıkmıştır ve hedefine doğru ilerlemektedir. Türkiye yeni küresel mimaride siyasi ve ekonomik olarak hakettiğini mutlaka alacaktır. Tüm hesaplarımızı buna göre yapıyoruz. Bölgemizde ve dünyada yaşanan her gelişme Türkiye'nin gücünü ve önemini göstermektedir” diyen Erdoğan, “Ne Avrupa ile ne Amerika ile ne Rusya ile ne Çin ile ne de bölgemizdeki diğer ülkelerle özel bir sıkıntımız, çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor. Biz herkesle egemenliğimize, haklarımıza, hukukumuza, potansiyelimize saygı gösterilmesi kaydıyla görüşmeye, anlaşmaya, birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

Erdoğan, “2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomide reformlar yılı olacaktır. Ekonomide maruz kaldığımız saldırılar ve salgın tedbirlerinin yol açtığı sıkıntıları en kısa sürede geride bırakmayı ümit ediyoruz. Faiz, kur, enflasyon şer üçgenini kırarak üretim merkezli bir sistem kurmakta kararlıyız” dedi. 

“Madencilik konusundaki atılımlar sabote edildi” 

Erdoğan, ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni'ne bağlanarak yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin yer altı kaynaklarından uzun yıllar boyunca yeterince istifade edememesinin sebebi bu yönde attığı adımların sabote edilmesidir. Nükleer enerjiden hidroelektrik santrallerine, maden arama ve işletme faaliyetlerinden diğer yatırımlarımıza kadar, ülkemizin potansiyelini harekete geçirecek hemen her çaba, organize bir saldırıya uğramaktadır.

“TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumu da buradan temin etmeyi planlıyoruz"

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu 1935'ten 2003 yılına kadar yaklaşık 70 senede yalnızca 3 milyon metrelik sondaj yaptığını belirten Erdoğan,  aynı kurumun 2003 yılından bu yana yaklaşık 7,5 milyon metrelik sondaj gerçekleştirdiğini kaydetti.

“2002'de 436 bin ton olan rafine bor ürünleri üretimimiz, bu yıl aralık ayı itibarıyla yaklaşık 1,6 milyon tonu buldu” diyen Erdoğan,  TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumun da Eti Maden’den temin etmeyi planladıklarını söyledi.

Erdoğan’ın bahsettiği altın rezervi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnşallah 2 sene sonra çıkartacağız” dediği altın madeni, Gübretaş, Söğüt maden sahasında bulunuyor. Söğüt maden sahasında 3,2 milyon onsluk altın tespit edildiğini duyuran Tarım Kredi iştiraki Gübretaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada bahse konu edilen 6 milyar dolarlık piyasa değerinin maliyet kalemlerini içermediğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU