Avukatın Survivor şakası savcılığı kızdırdı, barodan disiplin soruşturması istedi

Avukat Mehmet Baran Selanik'in İzmir Adliyesi'ndeki tadilatın fotoğrafını Twitter'da "Survivor ödül oyunu için İzmir Adliyesi'nde parkur hazırlanıyor" diye paylaşmasının ardından savcılık, disiplin soruşturması açılması talebiyle baroya şikayetçi oldu

Avukat Mehmet Baran Selanik'in adliyedeki tadilatı Survivor'a benzetmesi beklemediği bir şikayetle karşılaşmasına neden oldu / Fotoğraf: Independent Türkçe / Twitter@mhmtbrnslnk

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Baran Selanik, geçtiğimiz günlerde gittiği İzmir Adliyesi içindeki tadilatı fotoğraflayarak 16 Aralık günü Twitter hesabından "Survivor ödül oyunu için İzmir Adliyesi'nde parkur hazırlanıyor" diye paylaştı.

Selanik'in iddiasına göre bu paylaşımdan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İzmir Barosu'na şikayette bulunularak, bu paylaşımından dolayı hakkında disiplin soruşturması açılması istendi.

 

"Neden bu kadar alındılar anlamadım"

Selanik söz konusu gelişmeyi de Twitter'dan duyurdu.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Selanik ise yaşanılan olayı kötü bir şaka olarak nitelendirerek, "Neden bu kadar alındılar anlamadım. Kimsenin ismi geçmemiş, kötü bir ifade yok. Tahammülsüzlük, ifade özgürlüğüyle ilgili bir konu" dedi.

Selanik, şikayet dilekçesinde kendisine yönelik "Hakaret" ettiğine dair herhangi bir iddia ya da gerekçe de bulunmadığını belirtti.

Selanik, savcılıkça açılan bir soruşturma olmadığını sadece başsavcılıkça disiplin soruşturması amacıyla baroya yapılan bir şikayetin söz konusu olduğunu kaydetti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU