Japonya'da erkek zannedilen panda yavrusu dişi çıktı

Hayvanat bahçesi benzer bir hatayı 2005'te de yapmıştı

Hayvanat bahçesi yetkilisi pandaların doğduklarında üreme organlarının gelişmemiş olduğunu belirtti (Unsplash)

Japonya’da Adventure World isimli hayvanat bahçesinde doğduğunda erkek zannedilen panda yavrusunun daha sonra dişi olduğu ortaya çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Mainichi'nin haberine göre 22 Kasım’da doğan yavru panda anüsü ve idrar deliği arasındaki mesafe normal olarak dişi pandalarındakinden daha uzun olması nedeniyle erkek zannedilmişti. 

Öte yandan 21 Aralık’ta yapılan muayenede pandanın testisinin olmadığı ve dişi olduğu doğrulandı. Aynı hayvanat bahçesi 2005’te dişi bir pandanın doğduğunu açıklamış ancak yavrunun daha sonra erkek olduğu anlaşılmıştı. 

Hayvanat bahçesi yetkilisi olaya dair şu ifadeleri kullandı:

Pandalar gelişmemiş üreme organlarıyla doğar, bu yüzden onları ayırt etmek zordur. Onları yetiştirme biçimimiz hem dişiler hem de erkekler için aynı.

Doğduğunda yaklaşık 150 gram olan panda yavrusu bir ay sonra bir kilo ağırlığa ulaştı. Hızlı büyüyen canlının vücudundaki beyaz ve siyah tüyler de belirgin hale gelmeye başladı. Yavru pandanın ziyaretçilerin görüşüne  yıl sonunda açılması planlansa da koronavirüs tedbirleri kapsamında bu tarih 2021’e ertelendi. 

 

Independent Türkçe, The Mainichi

DAHA FAZLA HABER OKU