İmamoğlu: Fatih'in tablosuna "sahte" diye soruşturma açtılar

İBB'nin toplantısında konuşan İmamoğlu, İstanbul'a getirilen Fatih'in tablosu için soruşturma başlatıldığını belirterek, "Tabloyu, bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Umarım, soruşturmaya dönüştürülmeden kapatırlar" dedi

İBB'nin toplantısında konuşan İmamoğlu, İstanbul'a getirilen Fatih'in tablosu için soruşturma başlatıldığını belirterek, "Tabloyu, bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Umarım, soruşturmaya dönüştürülmeden kapatırlar" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, işbaşına gelişinin 18’nci ayında üçüncü “hesap verme” toplantısını gerçekleştirdi.

"Adil, Yeşil ve Yaratıcı İstanbul Yolunda 18 Ay" başlığıyla düzenlenen basın toplantısı, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda konuşan İmamoğlu, göreve gelmeden önce İstanbul'un plansızlıktan ve parasızlıktan tüm metro inşaatlarının durduğu bir kent olduğunu belirterek, "Bugün İstanbul, tüm metro hatları için finansman sağlamış, duran metro inşaatlarını başlatmış, yapım sürecini hızlandırmış, yeni projelerin hazırlığını başlatmış bir kenttir" dedi.

İmamoğlu, kendi yönetimi döneminde İstanbul'un yeşil alanlarının halkın kullanımına açıldığını, su baskınlarının  yaşandığı ilçelerin sorunlarının düzeltildiğini ve birçok başarılı proje imza attığını söyledi.

"Kanal İstanbul belası, bu şehrin kalbine indirilmek istenen bir hançerdir"

Konuşmasında Kanal İstanbul’a özel bir paragraf açan İmamoğlu şunları kaydetti:

Bu aziz şehrin kalbine bir hançer gibi indirilmek istenen, şehrimizin milyarlarca yıllık doğal yapısına ve on binlerce yıllık eşsiz tarihine zarar vermekten başka hiçbir anlam taşımayan Kanal İstanbul belası hakkında, ilgililere bir uyarıda bulunmak istiyorum: Bunu yapmayın. Lütfen bu şehre, bu millete ve bu tarihe bir kez daha ihanet etmeyin. İstanbul’un, İstanbullunun ve bu güzel ülkenin akıl dışı projelere ihtiyacı yok. İstanbul, siyaseten bilek güreşi yapacağınız bir alan değil. Hedefiniz, motivasyonunuz ve menfaatleriniz ne olursa olsun, buna değmez. Ne karar verdiyseniz, kime söz verdiyseniz fark etmez, vazgeçin. Derhal durun. Bu millet ne bugün ne de yarın sizi affetmez. 

"Fatih tablosuna 'sahte' soruşturması açtılar"

Birleşik Krallık'ta düzenlenen müzayedede İBB tarafından satın alınan Fatih tablosuyla ilgili de değerlenermelerde bulunan İmamoğlu, “Bellini atölyesine ait olan Fatih Sultan Han’ın tablosuyla ilgili, ‘sahte’ diye bir soruşturma düzeni başlatılmış. Bizden cevaplar isteniyor. Bu, kıskanılacak bir şey değil. Tabloyu, bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Garip bir muameleye tabii tutuldu arkadaşlarımız; cevaplar veriliyor. Umarım, soruşturmaya dönüştürülmeden kapatırlar. Bu da trajikomik, fıkra gibi bir durum” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU