2021'in en çok beklenen 10 bilimkurgu filmi

Bilimkurgu sevenler açısından 2020 her ne kadar kurak geçse de 2021 epey yüksek profilli filmler öneriyor

Beklenen filmler arasında yer alan Dune'un başrollerinde Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson ve Oscar Isaac yer alıyor (Warner Bros./Legendary Pictures)

Pek çok önemli filmin koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020'de ertelenmesi 2021'e dair beklentilerin çok fazla artmasını beraberinde getirdi. Bilimkurgu filmleri her zaman en çok dikkat çeken yapımlar arasında yer alıyor ve türün sevenleri 2021'de bilimkurguya doyacak gibi görünüyor. 

Screen Rant'in haberine göre IMDb'deki popülariteleri baz alındığında 2021'de hayranların en çok ilgisini çekebilecek filmler arasında Black Widow, The Matrix 4, Ölümcül Dövüş (Mortal Kombat), Dune, Örümcek Adam gibi filmler yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryan Reynolds'ın başrolünde yer aldığı video oyun dünyasından kaçmaya çalışan bir karaktere odaklanan Gerçek Kahraman (Free Guy) filmi de bunlardan biri. Filmin Mayıs 2021'de vizyona girmesi bekleniyor.

Marvel Sinematik Evreni'nin Örümcek-Adamı olarak bilinen Tom Holland'ın yer aldığı ve Patrick Ness'in The Knife of Never Letting Go kitabından uyarlanan Chaos Walking de 2021'in önemli yapımları arasında yer alacak. Chaos Walking'in planlanan vizyon tarihi 5 Mart 2021.

Her ne kadar daha önce yayımlanması beklense de 2021'e ertelenen ve Natasha Romanoff'un geçmişine odaklanacak Marvel filmi Black Widow da Scarlett Johansson'ın canlandırdığı sevilen karakteri yeniden beyazperdeye taşıyacak. Black Widow 7 Mayıs 2021'de yayımlanacak.

 

 

İki büyük, efsanevi canavarın savaşını konu alacak Godzilla vs. Kang,  Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown ve Rebeccla Hall gibi yıldızları bir araya getirecek. Mayıs 2021'de vizyona girmesi beklenen film, en çok heyecan uyandıracak yapımlar arasında yer alıyor.

Dünyanın en ünlü oyunlarından birine dayanarak uyarlanacak Ölümcül Dövüş, klasik serinin yeniden çevrimi olacak. Filmin her ne kadar fragmanı yayımlanmasa da Simon McQuoid'in yönetmenliğini yaptığı yapımın Nisan 2021'de vizyona girmesi bekleniyor. 

Idris Elba, Pete Davidson, Margot Robbie gibi isimleri bir araya getirecek The Suicide Squad: İntihar Timi (The Suicide Squad) de bu listede yer alıyor. Film hem sinemalarda hem de HBO Max'ta yayımlanma tarihi 6 Ağustos 2021.

Keanu Reeves'in Neo karakteriyle geri döneceği Matrix serisinin 4. filmi 2021'nin en çok yankı uyandıran filmi olmaya aday. Carri-Anne Moss'un Trinity rolünü tekrarlayacağı, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II gibi isimlerin yer alacağı film daha vizyona girmeden tartışma yaratmayı başarmıştı. Matrix 4, 22 Aralık 2021'de vizyona girecek. 

Hulu'da yayımlanacak ve Mel Gibson, Naomi Watts, Ken Jeong, Frank Grillo gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Boss Level da beklenen filmler arasında. Boss Level'ın her ne kadar kesin bir vizyon tarihi şu an olmasa da 2021'de yayımlanması bekleniyor. 

Esasen bu yıl yayımlanması planlanan ancak koronavirüs nedeniyle ertelenen bir bilimkurgu klasiği olan Dune da 2021'de vizyona girecek filmler arasında. Frank Herbert'in klasik eserinden uyarlanan ve Denis Villeneuve'nin yönetmen koltuğunda oturduğu film Paul Atreides'i ve Arrakis gezegenini anlatacak. Dune 1 Ekim 2021'de yayımlanacak. 

 

 

Çoklu bir evren yaratmaya hazırlanan ve daha önce Örümcek-Adam karakterini canlandıran diğer oyuncuları da kadrosuna dahil eden Örümcek-Adam 3 de merak uyandıran yapımlar arasında. Tom Holland, Tobey Maguire, Andrew Garfield, Jamie Foxx, Alfred Molina gibi yıldızların yer alacağı film 17 Aralık 2021'de yayımlanacak. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU