AİHM'in Demirtaş kararının ardından Alman hükümetinden çağrı: Hayata geçirmeye çağırıyorum

Alman hükümetinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sorumlusu Bärbel Kofler, "Türk yargısını tüm AİHM kararlarını çabucak hayata geçirmeye çağırıyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünde karar almasının ardından Alman Hükümetinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sorumlusu Bärbel Kofler, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Kofler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

AİHM Türkiye'de Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olmasının siyasi gerekçelere dayandığını doğruladı. Mahkemenin mesajı açık: Serbest bırakılmalı! Türk yargısını tüm AİHM kararlarını çabucak hayata geçirmeye çağırıyorum.

Erdoğan: Tamamıyla siyasidir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimiz tarafından değerlendirilir. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin tüm yolları tüketme unsuru olarak gördük. Ondan sonra AİHM devreye girebilir. Bu şekilde bu adım atıldı. Şimdi görüyoruz ki tüm yollar tüketilmeden AİHM bu kararı almıştır. Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Bunun da gerekçesini biliyoruz. Resmen çifte standarttır, hatta ikiyüzlülüktür" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU