Erdoğan da parti kapatmaya yeşil ışık yakmadı: En çok bizim ağzımız yandı bu konuda

Erdoğan, MYK toplantısında Bahçeli’nin ısrarla istediği HDP’nin kapatılması konusunda olumsuz görüş belirtirken AİHM’in Demirtaş’la ilgili hak ihlali kararı içinse “bizi bağlamaz” dediği öne sürüldü

Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çağrısı AK Parti cephesinde kabul görmedi / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP derhal kapatılmalı” çıkışı Cumur İttifakı içindeki ortağı AK Parti’den kabul görmedi.

İlk itiraz Kurtulmuş’tan geldi, Bahçeli tepki gösterdi

AK Pati Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında Bahçeli'nin "HDP’yi, Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır" çağrısına ilişkin olarak, "Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri Bahçeli ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kurtulmuş’a tepki göstererek, “HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan CHP'li sözcüler, demokrasi istismarcısı İP'in Başkanı ve AK Parti'nin içindeki bazı yöneticiler cevap versinler; Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?” paylaşımı yaptı.

Parti kapatmaya Erdoğan da sıcak bakmıyor

Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısı hakkında bugüne kadar kamuoyu önünde açıklama yapmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki görüşünü dün yapılan AK Parti MYK toplantısında dile getirdiği öne sürüldü.

Hürriyet muhabiri Gizem Karakış’ın kulis haberine göre, toplantıda Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısı da gündeme geldi. Habere göre Erdoğan, “En çok bizim ağzımız yandı bu konuda. Parti kapatmayı AK Parti zorlaştırdı. Bu bizim kararımız zaten. Parti kapatmak yerine kişiler üzerinden bir ceza verilecekse verilmelidir” değerlendirmesini yaptı. 

“Demirtaş kararı bizi bağlamaz”

Öte yandan Erdoğan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin “Tutukluluğu sonlandırın” kararıyla ilgili olarak da “AİHM terörle ilgili Türkiye’den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz” dediği kaydedildi. 

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU