HDP'li Sırrı Sakık: 9 partimiz kapatıldı; bu da kapanırsa yine yenisini açarız

Sakık, Kürtlerin demokratik siyasete inandıklarını ifade ederek, “Bizi kapatırsanız yeni bir parti açarız. Alfabedeki 29 harf tükenirse biz dışarıdan yeni bir harf satın alır yeni bir parti kurarız” ifadelerini kulandı

Fotoğraf: AA

HDP 24. Dönem Milletvekili Sırrı Sakık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'HDP kapatılsın' ifadesine ilişkin, bugüne kadar 9 siyasi partilerinin kapatıldığını ve HDP’nin de kapatılması durumunda hemen yeni parti kuracaklarını ifade etti

Sakık RS FM’den Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu gümdeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çok uzun zamandır siyasetin içerisinde olduğunu ifade eden Sakık, “Ama bu kadar seviyesiz bütçe görüşmesini ilk defa görüyorum. Bu tükenmişliğin belirtisidir” dedi.

Sakın bütçe görüşmelerine ilişkin şunları kaydetti:

Süleyman Soylu’un saldırması, Devlet Bahçeli’nin ve Semih Yalçın’ın açıklamaları, tükenmişliğin saldırısıdır. Biz uzun yıllardır demokratik siyasette hayat bulmak için çok ağır bedeller okuyarak geldik. 30 Yıldır partiler kapatılıyor, partimiz kapatılıyor, devlet ezberini hiç bozmuyor. 1990’larda, 1993’lerde ne yapmışsa yıl olmuş 2020 hala aynı şeyleri yapmaya çalışıyor. O tarihlerde bizim dokunulmazlıklarımızı kaldırdıkları gün ben, 'Burada sayılsa çoğunluğunuz var. Biz haklı bir davanın savunucularıyız. Belki tutuklanırız, gideriz demir yığınları arasında kalırız ama biz er geç bir gün geri döneceğiz ama siz tarihin çöplüğünde olacaksınız' demiştim. Biz döndük, geldik, ağır bedeller ödedik. O gün ellerini kaldıranların hiçbiri parlamento olamadı.

“Dışarıdan yeni bir harf satın alır yeni bir parti kurarız”

“HDP’ye kadar gelen süreçte 9 parti kapatıldı. Bizim sırtımızdaki bu ateş, AKP, MHP veya CHP’nin de sırtında olsa emin olun bunlar bir saat siyaseti götüremezler ama Kürtler inat ediyor” diyen Sakık, “Kürtler diyor ki, 'Biz demokratik siyasete inanıyoruz, bizi kapatırsanız yeni bir parti açarız. Alfabedeki 29 harf tükenirse biz dışarıdan yeni bir harf satın alır yeni bir parti kurarız” ifadelerini kulandı.

Sakık ATV yayınında kullanılan HDP logosu hakkında ise şunları kaydetti:

ATV yayınında logomuzu değiştirip ağaçların yerine el bombası koymuşlar. Bunlar haberci ya da gazeteci değil bunlar tetikçi. O ağacın, o iki elin arasına konulan bombalar, genel merkezimize bırakıldı ve yerle bir oldu. Yaşamını yitirenler oldu. Ben saniyelerle kurtuldum. O bombaların mağduru biziz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU