Özkök: Restoranların kapalı kaldığı her gün Türk ekonomisi 350 milyon TL kaybediyor

“Eğer pandemi yasağı süresi mart ayına kadar sürerse kapanacak işletme sayısının yüzde 30’u bulacağı tahmin ediliyor”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri dolayısıyla kapanan restoranların günlük Türkiye ekonomisine maliyetinin 350 milyon lira olduğunu söyledi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında salgın tedbirleri kapsamında açılması yasaklanan restoranları yazdı.

Restoranların durumunun “hiç iyi olmadığını” ifade eden Özkök, “Geçen gün evlere yemek paket servisi yapan bir kuruluştan öğrendiğime göre iş yaptıkları restoranların yüzde 15’i şimdiden dükkânı kapatıp sektörden çıkmış vaziyetteymiş. Eğer pandemi yasağı süresi mart ayına kadar sürerse kapanacak işletme sayısının yüzde 30’u bulacağı tahmin ediliyor” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restoranların salgın döneminde aldığı kredileri ödeyemez durumda olduklarını ifade eden Özkök, şöyle yazdı:

Kısaca bu restoranların kapalı kaldığı her gün Türk ekonomisi 350 milyon TL kaybediyor... Ve düşünün.... Bu sektörün yüzde 30’u batarsa bu parayı artık geri getirmek mümkün olmayacak....

Ama asıl önemlisi.... Şehirli bir insanın hayatında restoran ve barlar bir tür sosyal hub... Hayatımızda bizi stresten kurtaracak an ve mekânlar gidiyor demektir... Bir şehir kültürü kaybolabilir yani...

Özkök, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi Derneği Başkanı Kaya Demirer’in “Kredilerin bir bölümünü hibe edin” önerisine de destek verdi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU