Bernie Sanders: Demokratlar, işçi sınıfından seçmenleri Trump'a itti

Sanders, Trump'a artan destek hakkında konuşurken "Bu durum Demokrat Parti'nin bir yansımasıdır" dedi

Bernie Sanders, Trump'ın oyunu 11 milyon artırdığı seçimlerle ilgili Demokrat Parti'ye eleştiriler yöneltti (AFP)

Vermont Senatörü Bernie Sanders, Donald Trump'ın işçi sınıfından seçmenler arasındaki popülerliğinden kısmen Demokrat Parti'nin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Kaydı bağımsız olarak görülmekle birlikte Demokratlarla yakın bağları olan Sanders, Demokrat Parti'nin 2016 ve 2020'de tercihlerini Trump'tan yana kullanan mavi yakalı seçmenleri geri kazanmak için "kendini dönüştürmesi" gerektiğini söyledi.

Joe Biden, Seçiciler Kurulu'nu ve 81 milyonla halk oyunu kazansa da Trump 4 yıldır Beyaz Saray'da bulunan bir başkan olarak seçimlerde kendisine verilen desteği artırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevdeki başkan 2016'da 63 milyonun biraz altında oy almışken, rekor katılımın gerçekleştiği bu seçimde yaklaşık 74 milyon oy topladı. 

Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde kazanım sağladığı ve Demokratların sandalye kaybettiği seçimde yaşanan yaklaşık 11 milyonluk oy artışı, Demokrat Parti'de bazı iç muhasebelere yol açtı. 

Trump işsizlik ve yoksulluk oranlarının yüksek olduğu, sosyal haklardan mahrum topluluklarda desteğini artırdı. Dahası Sanders'a göre bu seçmenlerin birçoğu, Demokratlardan gördüklerini beğenmedikleri için Trump'ı destekledi.

Solcu senatör cuma günü SiriusXM radyosundan Dean Obeidallah'a verdiği röportajda şunları söyledi:

Bu durum Demokrat Parti'nin bir yansımasıdır.

Bence onlarla konuşursanız, Trump'a oy veren işçi sınıfından birçok kişi, 'Bakın, tabii ki Trump'ın yalancı olduğunu biliyoruz. Onun saçma sapan biri olduğunu biliyoruz. Ama Trump en azından şöyle yapıyor, böyle yapıyor' derler. Yani Demokratların yapmadığı bir şey.

Demokrat Parti, muazzam boyutta iş yapmak, kendini gerçekten dönüştürmek ve işçi sınıfından kişileri ikna etmenin yolları hakkında konuşmak zorunda kalacak ve bu da söz konusu kesimin çıkarlarını dürüstçe temsil etmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Demokrat Parti'nin merkezinden Sanders'ı eleştiren kişiler daha önce yaptıkları açıklamalarda, metropol bölgelerini temsil eden az sayıda parlamenterden gelen "sosyalist mesajların" ve "polisin finansmanını kesme" çağrılarının seçimde işçi sınıfından seçmenleri soğutmuş olabileceğini belirtmişti.  



 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU