Siyasilerden tepki: Birleşik Krallık'la uçuşları iptal edin

CHP’li Taşcıer, “Ceplerinde para da getiriyorlarsa AK Parti için hiç sorun değil” tepkisi gösterdi. BTP Genel Başkanı Baş, uçuşların iptal edilmesini istedi

Fotoğraf: AA

Birçok ülke, Birleşik Krallık’ta yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından, hızlı bir şekilde bu ülkeden hava yolu ulaşımını durdurma kararı aldı.

Türkiye konuyla ilgili olarak henüz bir adım atmadı.

CHP Ankara Milletvekili ve ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, Twitter’dan paylaştığı bir tweet’e, “Ceplerinde para da getiriyorlarsa AK Parti için hiç sorun değil! Para paradır, virüslüsü mutasyonlu fark etmez” tepkisini gösterdi.

Baş: Uçak seferlerini iptal edin

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Ülkemize İngiltere’den uçak seferlerini iptal edin. Tedbirleri artırın” çağrısı yaptı. 

Baş halkımızın sağlığının her şeyden önemli olduğuna vurgu yaparak, "Tedbirleri acilen arttırın” dedi.

İtalya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Almanya gibi ülkeler de Birleşik Krallık ile hava ve demir yolu ulaşımlarını geçici süre askıya alacağını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonuyla ilgili yetkililerle "yakın temasta" olduklarını açıklamıştı.

Ülkenin güneydoğusunda Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türü tespit edilmişti.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen Kovid-19’un bir türünün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU