İYİ Partili Türkkan: Vatandaşa tasarruf çağrısı yapan Diyanet, Bodrum'da koy manzaralı külliye inşaatına başladı

Hükümetin ekonomi politikalarına tepki gösteren Türkkan, "Bu iktidarı Türkiye daha fazla taşıyamıyor" dedi

Fotoğraf: İHA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbir paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkkan, Pakette 2 milyon esnafa yardım diye 3 ay için sadece 5 milyar lira kaynak açıklandı. Vatandaşa bugüne kadar sadece ve sadece 8 milyar lira doğrudan nakdi yardım yaptılar. 9 ay boyunca insanlar o kadar çaresiz hale geldiler ki, tabelalarını kıracak hale geldi. Dükkanlar kapalı, esnaf çaresiz. Çaresizlikten tabelasını kırıyor. Parçalıyor" dedi.

Açıklanan kira yardımlarının yetersiz olduğuna vurgu yapan Türkkan, şöyle devam etti:

Vatandaş aç yandaş tok, saray tok. Kalyon İnşaat’a 9,5 milyar lira vergi muafiyeti. Esnaf çaresiz ve öfkeli. Siz Kalyon inşaata tek kalemde 9,5 milyar lira vergi istisnası getiriyorsunuz. Esnaf bunu görüyor." diye konuştu. Millete sövenlerin vergi borçlarını silen Saray İktidarı, en azından kamuya ait mülklerde kiracı olan esnaf ve sanatkarlardan en az 6 ay hiç kira almayabilirdi. Cengiz İnşaata var, Kalyon’a var da esnafa niye olmasın. O kırılan tabelaların, yandaşlara verilen vergi kıyağının bedelini sandıkta ödeyeceksiniz. Bu iktidarı Türkiye daha fazla taşıyamıyor.

"Millet Bahçeleri 16 milyarlık bütçesiyle 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktı"

Millet Bahçeleri'ne harcanan bütçeye de tepki gösteren Türkkan, "Millet Bahçesi dedikleri iş müteahhitler açısından en karlı iştir. Böyle yandaş doyurma işleri AK Parti iktidarları için yatırım sınıfına giren tek projedir" diye konuştu?

Türkkan, 278 millet bahçesi için tam 16 milyar lira bütçe ayrıldığını da belirterek, şunları kaydetti:

2 milyon esnafa 5 milyar, ama millet bahçelerine gelince 16 milyar lira kaynak öyle mi? Rantın büyüklüğüne bakar mısınız? 16 Milyar liralık dev bütçesi ile millet bahçeleri tam 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktı. Millet Bahçeleri için ayrılan para Dışişleri bütçesinin 3 katı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın ise tam 4 katı büyüklüğüne denk. Millet bahçelerini yaptıran Bakanlığın bütçesinin ise yaklaşık 5 katı bütçesi var. Bugün 16 milyar lira yaklaşık 2 milyar dolar demek. 2 milyar dolar ile Volvo ya da Opel şirketlerinin tamamını satın alarak Türkiye’ye getirebilirdiniz. 

"Vatandaşa tasarruf önerisi sunan Diyanet, Bodrum'da koy manzaralı külliye inşaatına başladı"

Türkkan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçe ve harcamalarını da eleştirdi.

Diyanetin "lüks ve şatafat" dolu harcamaları olduğunu dile getiren Türkkan, "Vatandaşa ‘Pazara akşam’ gidin diye tasarruf önerileri sunan Diyanet, Bodrum'un en cazip plajına; Koy manzaralı araziye 100 milyon liraya mal olacak külliye inşaatına başlamış. Külliye inşaatı, bütün Gökova Koyu'nu gören 300 metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor" dedi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU