Adalet Bakanı Barr'a kapıyı gösteren Trump, Hunter Biden'ı soruşturacak özel savcı arayışında

Başkan'ın Beyaz Saray ekibiyle böyle bir hamlenin hukuki boyutu üzerine kafa yorduğu belirtiliyor

Donald Trump 20 Ocak'ta koltuğunu Joe Biden'a bırakacak (AFP)

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkındaki soruşturmayı aylarca gizlediği ortaya çıkan Adalet Bakanı William Barr'la yolları ayıran Donald Trump'ın Demokrat rakibinin ailesine karşı yeni bir girişim içinde olduğu konuşuluyor.

Associated Press'in (AP) haberine göre, Trump'ın Beyaz Saray'ı terk etmeden önce Hunter Biden'ı soruşturması için özel savcı arayışına girdiği belirtiliyor.

Trump'ın oğul Biden'ı soruşturmak için savcı atamanın mümkün olup olmadığını, Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows ve Hukuk Danışmanı Pat Cipollone'nin de aralarında bulunduğu yetkililerle görüştüğü ifade ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haber, Trump'ın Adalet Bakanı Barr'ın Noel öncesi makamını terk edeceğinin duyurulmasının ardından geldi.

Barr'ın Hunter Biden hakkında yürütülen iki gizli soruşturmadan aylardır haberdar olduğu ve seçimlerden önce bunun basına sızmamasını sağladığı iddia edilmişti.

Trump bu bilginin ortaya çıkmasının ardından 12 Aralık'ta paylaştığı tweet'te "Bill Barr, Hunter Biden hakkındaki gerçeği neden seçimden önce halka duyurmadı? Joe münazaralarda, yanlış hiçbir şey olmadığı ya da devam eden bir şey olmadığı konusunda yalan söylüyordu. Medya doğrulamış oldu. Cumhuriyetçiler için sandıklarda büyük dezavantaj!" ifadelerini kullanmıştı.

Seçimde kendisine avantaj olarak görülebilecek bir bilgiden mahrum kaldığı için öfkesi dinmeyen Trump birkaç gün sonra da Barr'ın "istifa" kararını açıklamıştı.

Bakanın 23 Aralık'ta görevi bırakacağını kaydeden Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iyi bir ilişki halinde oldukları Barr'ın "çok iyi iş" çıkardığını belirtmişti.

Barr'ın yazdığı istifa mektubuna mesajında yer veren Trump, "Mektuba göre Barr, tatil günlerini ailesiyle geçirmek için Noel'den önce görevden ayrılacak. Önemli bir kişi olan Adalet Bakan Yardımcısı Jeff Rosen, Adalet Bakanı vekili olacak" ifadelerini kullanmıştı.


Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU