Twitter CEO'sundan itiraf: Hunter Biden haberlerinin kısıtlanmasında yanlış yaptık

Biden oğlu Hunter Biden ile ilgili haberlerin Twitter'da kısıtlanmasıyla ilgili Dorsey, "İlk etapta engelledik. Daha sonraki incelememizde konuyla ilgili attığımız adımın yanlış olduğunu kabul ettik ve 24 saat içinde düzelttik" dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD Senatosu Adalet Komitesinde yapılan oturuma katılan Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Jack Dorsey ile Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, senatörlerin sorularını yanıtladı.

Oturumda ağırlıklı olarak 3 Kasım'da yapılan 59'uncu ABD Başkanlık seçimi sürecinde söz konusu iki sosyal paylaşım platformunun uygulamaları ele alındı.

Cumhuriyetçi senatörler, özellikle Dorsey'etaraflı davrandığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

"Yanlış yaptığımız kabul ettik"

Jack Dorsey, seçimler öncesinde Demokrat aday Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna'da yaptığı bir işle ilgili New York Post gazetesinde yayımlanan haberlerin Twitter'da bloke edilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Dorsey şunları kaydetti:

Hunter Biden'la ilgili söz konusu habere konu olan materyalin hacklenmiş materyal olması sebebiyle 2018 yılındaki bir düzenlememize uygun olarak ilgili paylaşımların yayılması ilk etapta engellenmiştir. Daha sonraki incelememizde konuyla ilgili attığımız adımın yanlış olduğunu kabul ettik ve 24 saat içinde düzelttik.

"Neden Twitter, Demokrat hesaplara dokunmuyor?"

Öte yandan, Cumhuriyetçi Teksas Senatörü Ted Cruz, Jack Dorsey'e, "Neden Twitter Cumhuriyetçi ve muhafazakar hesapları sustururken Demokrat hesaplara dokunmuyor?" sorusunu yöneltti.

Twitter'ın kasıtlı olarak Cumhuriyetçi hesapların üzerine gittiğini ve ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşımlarına etiket konmasının siyasi bir tercih olduğunu savunan Cruz, "Twitter, seçimlerde hile olup olmadığını neye bakarak anlıyor ve bu yöndeki tüm açıklamalara hemen etiket koyuyor?" şeklinde konuştu.

Dorsey ile Zuckerberg, söz konusu platformların demokrasinin ve seçimlerin bütünlüklü bir şekilde işleyebilmesi noktasında çaba gösterdiklerini ve şirketlerinin sürekli güncellemeler yaparak daha hassas hareket etmeye çalıştığını ifade etti.

ABD Başkanı Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına ilişkin iddialarının yer aldığı paylaşımlara etiket koyup kısıtlama getiren Twitter, Demokratlar lehine hareket etmekle suçlanıyor.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU