Gwyneth Paltrow, #MeToo'nun müsebbibi Harvey Weinstein yüzünden neler yaşadığını anlattı

Ünlü yıldız, hapisteki yapımcıyı oyunculuktan soğumasına neden olan faktörler arasında saydı

1999'da Oscar kazanan Paltrow'un yanında oynadığı filmin yapımcısı Weinstein vardı (Monica Almeida/The New York Times)

Oscar ödüllü aktris Gwyneth Paltrow, neden Hollywood'dan soğuduğunu açıklarken #MeToo hareketinin başlamasına sebep olan Harvey Weinstein'den de bahsetti. 

48 yaşındaki yıldız, son dönemde Netflix dizisi The Politician'da oynasa da, oyunculuktan daha çok kendi markası Goop'a odaklandığını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SiriusXM radyosundan Bruce Bozzi'ye konuşan Paltrow, başrolde olduğu ve Oscar ödülünü kazandığı, 1998 yapımı Aşık Shakespeare filminden sonra kariyerini sorguladığını bildirdi. 

Paltrow, bu süreçte kamuoyunun gözü önünde olmayı, evden uzakta kalmayı ve haftalarca otel odasında yalnız yaşamayı sevmediğini fark ettiğini belirtti. 

Bir dönem Miramax'in sahiplerinden olan Weinstein'e referansla şöyle konuştu:

Açıkçası bütün bunları, Miramax'taki gerçekten zorlayıcı bir patronla birleştirince 'Acaba gerçekten benim tutkum bu mu?" diye sorgulamaya girdim.

Paltrow, 1994'te henüz 22 yaşındayken Weinstein'in kendisini bir otel odasında taciz ettiğini üç yıl önce duyurmuştu. 

Aralarında 30'dan fazla oyuncunun olduğu 75'ten fazla kadın, 67 yaşındaki Weinstein hakkında cinsel taciz ve tecavüz suçlamasında bulunmuştu.

Harvey Weinstein, çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından mart ayında 23 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. 


Independent Türkçe, Digital Spy

DAHA FAZLA HABER OKU