Michael Flynn: Trump, Beyaz Saray’da kalmaya devam edecek, yüzde 100

Eski patronunun Beyaz Saray’da kalacağında ısrar eden Flynn “Başkanın elinde pek çok sayıda yol var” diyor

Arşiv Görüntüsü: Michael Flynn 2017’de kısa bir süreliğine Trump’ın ulusal güvenlik danışmanlığını üstlenmişti

Eski ulusal güvenlik danışmanı ve ateşli Trump destekçisi Michael Flynn, Cumhuriyetçi liderin 20 Ocak’tan sonra Beyaz Saray’da kalmaya devam edeceğine hala son derece kesin olarak inandığını söyledi.

Pazar günü Fox News’a konuşan Flynn, Trump takımının açtığı devam eden davalara atıfta bulunarak Donald Trump’ın elinde ikinci dönem için hala birden fazla rota olduğunu söyledi. Trump kampanyasının Demokrat Joe Biden’ın seçim kurulu oylarında 306’ya 232 kazandığı seçim sonuçlarını tersine çevirmek yönündeki yasal çabaları şimdiye kadar herhangi bir başarıya ulaşmış değil.

Flynn “Öncelikle, başkanın elinde birçok farklı yol var ve gelecek başkanın kim olacağını birden 10’a kadar  puanlamamı isterseniz cevabım 10’la Donald Trump olur!” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2017’de kısa bir süreliğine Trump’ın ulusal güvenlik danışmanlığını üstlenen Flynn, ABD Ordusu’ndan emekli olmuş bir korgeneral. Rusya soruşturmasında FBI’ya iki defa yalan söylediği suçlamasını kabul ettikten sonra Trump’ın 27 Kasım’da çıkardığı başkanlık affıyla affedildi. 

2016 seçimlerinde de Trump’a açıkça destek veren Flynn, Trump başkanlığının tekrarlanması umutları hakkında ilk defa Washington D.C.’de, Trump destekçilerinin Yüksek Mahkeme’nin Teksas’ta Biden zaferini tersine çevirmeyi amaçlayan bir davayı reddetmesinin ardından düzenlediği “hırsızlığı durdurun” mitinginde konuşmuştu. 

Flynn protestocu kalabalığa “Birleşik Devletler’in bir sonraki başkanını mahkemeler belirlemiyor” demişti: “Biz, Birleşik Devletler halkı belirliyoruz.”

“Söylemem gerekiyor, bazı yollar hala geçerli… hala gerçekleşmekte olan birçok şey var.”

Cumartesi günü Flynn, Trump yanlısı kalabalığa başkanın iktidarı tutmaya devam edeceğine emin olduğunu da söylemişti. “Size bir kez daha söylüyorum, çünkü soruluyor, Birleşik Devletler’in başkanı kim olacak sorusuna, birden 10’a kadar değer vererek cevap vermem gerekirse Donald Trump derim. On. On derim” ifadelerini kullanmıştı.

Şimdiye kadar, Trump’ın seçimlerde düzenbazlık ve hile suçlamarıyla açtığı 50 davanın hiçbiri takımı için olumlu sonuçlanmadı, birçok dava ya geri çekildi ya da mahkemelerce reddedildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU