İdam mahkumunun oğlundan F1 şampiyonuna mektup: "Lewis, lütfen babamı kurtar!"

Meselenin gözden kaçmasına izin vermeyeceğini söyleyen Hamilton, koronavirüse yakalanması nedeniyle veliaht prensle bu konuyu görüşemediklerini belirtti

Bahreynli bir çocuğun, idama mahkum edilen babası için F1 şampiyonu Lewis Hamilton'a mektup yazdığı ortaya çıktı.

AFP'nin haberine göre babası ölüm cezasıyla karşı karşıya olan Bahreynli bir çocuk, Lewis Hamilton'a mektup göndererek 7 kez Formula 1 şampiyonu olmuş bu isimden meseleye değinmesini istedi.

11 yaşındaki Ahmed Ramazan, Hamilton'ın yarış arabasının resmini çizdiği mektupta yardım çağrısında bulunarak "Lewis, lütfen babamı kurtar!" dedi.

Londra merkezli Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsü (BIRD), çocuğun "Arabayı çizerken, babamın hayatını kurtaracağına dair bir umut hissettim. Umarım Lewis Hamilton mesajımı iletir, böylece babam eve dönebilir" ifadelerini kullandığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay Bahreyn Grand Prix'sini kazanan Hamilton da cumartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkentinde düzenlediği basın toplantısında söz konusu mektubu aldığını doğruladı.

Hamilton, Abu Dabi Grand Prix final yarışından önce yaptığı açıklamada, "Benim için en üzücü olan, ortada idam edilmeyi bekleyen genç bir adam olması… Oğlunun bana yazdığı mektup insanı gerçekten can evinden vuruyor… Geri planda mutlaka yapılması gereken işler olduğunu düşünüyorum ve gözden kaçmasına kesinlikle izin vermeyeceğim" dedi.

Hamilton basın konferansında, meseleyi Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad bin İsa Al Halife'yle görüşmeyi umduğunu ancak geçirdiği koronavirüs enfeksiyonunun böyle bir buluşmaya izin vermediğini de söyledi.

F1 pilotu, "Veliaht prensle oturup bu konuyu ele almayı umuyordum ama haftanın çoğunda yatağa bağlıydım" dedi.
 


Bahreyn Yüksek Mahkemesi temmuz ayında aldığı kararda, bombalı bir saldırıda bir polis memurunu öldürmekten suçlu bulunan Muhammed Ramazan ve Hüseyin Musa hakkındaki idam cezasını onamıştı. Ancak zanlıları bu mahkumiyete götüren itirafların işkence yoluyla alındığı öne sürülmüştü.

İddiaya göre olay, Bahreyn'de 2011'de yaşanan toplu sokak protestolarında seçilmiş başbakan ve anayasal monarşi talep edilmesinin ardından patlak veren şiddet olayları ve polise yönelik saldırı dalgasının ortasında gerçekleşti. Şii iki sanık ilk olarak 2014 sonlarında mahkum edildi.

Uluslararası Af Örgütü kararı kınadı ve davayı "büyük ölçüde haksız" olarak nitelendirdi.


Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU