Avukat Aytaç Ünsal tutuklandı

Baba Nihat Ünsal oğlunun yüzünden yaralandığı fotoğrafı paylaştı

Fotoğraf: Twitter @NihatNSAL14

Edirne'de, yurtdışına kaçmaya çalıştığı sırada gözaltına alındığı ifade edilen avukat Aytaç Ünsal tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlanan Ünsal sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Ünsal, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Baba Nihat Ünsal Twitter hesabından Aytaç Ünsal'ın yüzünden yaralandığı bir fotoğrafı paylaşarak şunları yazdı:

Avukat oğlum Aytaç Ünsal 3 Eylül 2020'de ölüm orucunu sonlandırdı. Tedavi için götürdüğümüz hastane yönetimine baskı yaparak tedaviyi engellediniz, Istanbul Hakimevine taşındık orada da rahat bırakmadınız gece saat 01'de arandık ve orada kalamayacağımız söylendi. Bu nedenle oğlumu tedavi için eve götürdük, oraya da uzun namlulu silâhlarla uyduruk gerekçelerle baskın yaptınız. Şimdi de fotoğrafta görüldüğü üzere tedavi gören hasta bir insanı örseleyerek bu hale getirdiniz. Bir baba olarak LÜTFEN BANA SÖYLEYİN YAŞAMAK İÇİN NEREYE GİDELİM.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aytaç Ünsal'ın üyesi olduğu Halkın Hukuk Bürosu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ünsal'ın "cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen tutuklandığını açıkladı.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Avukat Aytaç Ünsal, "hapishanede kalamaz" raporu olmasına rağmen hakkında verilen infaz erteleme kararı kaldırılarak tutuklandı.
Şu an adliyeye dahi götürülmeden Edirne F Tipi Hapishanesine götürülüyor. Aytaç Ünsal'ın tutuklanması, açık bir şekilde sağlığını tehliye atmak demektir. Aytaç Ünsal hakkında sağlığının iyi olmaması nedeniyle infaz erteleme kararı verilmiştir. Ancak infaz erteleme nedeni ortadan kalkmamıştır. Aytaç Ünsal'ın tedavi süreci halen devam etmektedir. Aytaç Ünsal hakkında verilen infaz erteleme kararının kaldırılması kararı açık bir şekilde hukuka aykırıdır.

Söz konusu karar, siyasi iktidarın talimatı ve havuz medyasının yönlendirmesi ile verilmiş bir karardır. Kararı mahkemeler değil, bizzat içişleri bakanlığı vermiştir. Ne yaparsanız yapın, ne Aytaç Ünsal'ı ne de halkın avukatlarını yıldıramayacaksınız!

Adalet şehidi Avukat Ebru Timtik'in bıraktığı halkın avukatlığı değerlerini ve adil yargılanma hakkı mücadelemizi bitiremeyeceksiniz!

Aytaç Ünsal Onurumuzdur!
Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücademiz!

 

Ne olmuştu?

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların yargılandığı davada, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Ceza kararlarının ardından avukatlar, adil yargılanma talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevini ölüm orucuna çeviren Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Adli Tıp Kurumu, "cezaevinde kalamaz" raporu vermişti. Hapis cezası kararına yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Tahliye talepleri reddedilen avukatlar, 30 Temmuz’da hastaneye sevk edilmişti. Timtik, 27 Ağustos'ta vefat etmişti.

Aytaç Ünsal hakkında hastanede tedavi gördüğü sırada 3 Eylül günü tahliyesine karar verilmişti. Ünsal da 4 Eylül'de ölüm orucu eylemine son vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU