Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti

Halkın Hukuk Bürosu, Timtik’in Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yaşamını yitirdiğini duyurdu

Fotoğraf: Twitter

Tutuklu bulunduğu cezaevinde önce açlık grevi eylemine başlayan daha sonra eylemini ölüm orucuna çeviren Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi, avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti.

Halkın Hukuk Bürosu, Timtik’in ölüm haberini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Ne olmuştu?

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal adil yargılanma talebiyle 5 Şubat'ta açlık grevine, 5 Nisan'da da ölüm orucuna başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, ölüm orucundaki tutuklu avukatların başvurusunu kabul ederek sağlık durumlarının cezaevinde kalmaya uygun olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda muayene olmalarına karar vermişti.

Kurum, Timtik ve Ünsal ile ilgili ilk raporunu açıkladı ve her ikisi için de “Hapishanede kalmaları uygun değildir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Timtik ve Ünsal’ın avukatları, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne raporla birlikte tahliye dilekçelerini sunmuş ancak mahkeme, tahliye talebini reddederek iki avukatın da tutukluluğunun devamına hükmetmişti.

Mahkeme ayrıca, “Hastane koşullarında tıbbi takip ve tedavilerinin ivedi olarak sağlanması hususunda gereğinin ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına” karar vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU