Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni Kars'tan Gürcistan'a uğurlandı

4 Aralık Cuma günü törenle uğurlandıktan sonra Maltepe’den Halkalı istasyonuna geri dönen ve Türkiye'den Çin'e ihracat yükü taşıyan tren, Kars Tren Garı'ından Gürcistan'ın Ahılkelek kentine yola çıktı

İstanbul'dan 4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan ilk ihracat treni, güzergahındaki Ankara, Kayseri, Sivas ve Erzurum'dan sonra Sarıkamış ilçesine ardından da Kars Tren Garı'na ulaştı. Trenin Sarıkamış ilçesinden geçişi drone ile görüntülendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kars Tren Garı'ndaki işlemleri tamamlanan 45 bin 650 numaralı ve yaklaşık 754 metre uzunluğundaki tren, Gürcistan'ın Ahılkelek kentine doğru yola çıktı. 

Kars'a ulaşan treni, bazı yetkililer ve demir yolu personeli uğurladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karasimailoğlu, Twitter hesabından trenin Gürcistatan’a geçiş anının görüntüsünü paylaştı.

Trenin, Türkiye-Çin parkurunda Erzincan-Erzurum-Kars güzergahını izleyerek gece saatlerinde yurtdışına çıkması planlanıyor.

Yurtdışı parkuru ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi geçişi-Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehri olacak.

TCDD trenin geçtiği her istasyonda yer bildirimi yaptı

Çin’e giden ihracat treninin törenle uğurlandıktan sonra Halkalı istasyonuna geri gelmesi üzerine Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın yaptığı paylaşımın ardından, TCDD Taşımacılık trenin geçtiği güzergahtaki bütün şehir ve istasyonlardan paylaşımlar yaparak ihracat treninin Kars’a kadar olan yolculuğunu an be an sosyal medya hesabından paylaştı.

Ne olmuştu?

Türkiye'den Çin'e ihracat yükü taşıyan tren, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı bir trenle Çin'e uğurlanmıştı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Çin'e ihraç ürün taşıyacağı bildirilen 'ilk ihracat treni'nin Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıklamıştı.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni'nin 'yolundan döndüğü' gibi asılsız, kötü niyetli haber ve paylaşımları üzülerek izledik" ifadesine yer verilmiş, trenin, törenin ardından Çin'e doğru yola çıkmadan önce, gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğradığı belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU