"Deniz ve Mahir’in kulaklarını çektim" diyen Perinçek'ten, Rusya analizi yaparken uyarı: Biraz kapasana kamerayı

Doğu Perinçek, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın dolduruşa geldiğini ve kendisinin de onların kulaklarını çektiğini söyledi

140 Journos kanalının ‘Kımen İktidar’ adıyla yaptığı Doğu Perinçek belgeselinde, Perinçek’in Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan hakkında söyledikleri ve Rusya analizinin ardından söylediği  “Biraz kapasana kamerayı” sözleri dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kulaklarını çektim”

Doğu Perinçek belgeselde, 70 öncesi gençlik hareketleri ve Türkiye İşçi Partisi dönemini anlattığı bir bölümde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın dolduruşa geldiğini, onların kulaklarını çektiğini söyledi. 

Milli Demokratik Devrimi savunanların Türkiye İşçi Partisi’nden tasfiye edilmeye başlandığını ve bunun büyük bir infial yaratarak herkesin kendi etraflarında toplanmaya başladığını söyleyen Perinçek, 70’li yıllarla beraber silahlı mücadelenin tartışılmaya başlandığını, Mihri Belli’nin ise bunun yanlış olduğunu bildiği halde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi isimleri ‘idare ettiğini’ belirterek, “Genç çocuklar dolduruşa geldi. Denizler, Mahirler falan dolduruşa geldi. ‘Silahlı mücadeleyi hemen başlatacağız’ falan. Hem teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz’den, Mahir’den falan büyüğüm. Hepsinin kulağını çektim yani…” ifadelerini kullandı.

“Rusya Akdeniz’e inmeli”

Belgeselde Türkiye olarak Rusya'nın imparatorluk siyasetini desteklemesi gerektiğini ifade eden Doğu Perinçek, “Rusya mütevazı, kabuğuna çekilen bir Rusya olmasın. Amerika’ya direnen, Akdeniz’e gelen bir Rusya olsun. Rusya diyorsa ki ‘Ben Akdeniz’e gelmiyorum’, ‘yav gel arkadaş gel, bu senin menfaatine. Başka çaremiz yok. Amerika’nın eline geçmesin Akdeniz” dedikten sonra "Biraz kapasana kamerayı" dediği görülüyor.

 

Independent Türkçe, 140 Journo

DAHA FAZLA HABER OKU