Eskiden "Trump'la doğrudan görüşürüz" diye böbürlenen Arizona Valisi, Beyaz Saray'dan gelen bu telefonu açmadı

Vali daha önce Trump ve Pence'le yakın ilişkisiyle böbürleniyordu

Arizona Valisi Doug Ducey pazartesi günü eyaletin 2020 seçim sonuçlarını onayladığı sırada eski bir dostundan telefon geldi. Bu, artık konuşmak istemediği bir eski dosttu.

Vali Ducey daha haziran ayında Beyaz Saray'la yakın ilişkilere sahip olmakla böbürlenerek, Donald Trump ve Mike Pence'ten çok sayıda telefon aldığını söylüyordu.

Hatta aramalar o kadar çok oluyordu ki telefonunun zil sesini, Beyaz Saray tarafından arandığında "Hail to the Chief" (ABD başkanlık marşı) çalacak şekilde ayarlamıştı ve böylece önemli bir telefon geldiği anlaşılacaktı.

Ancak devir değişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joe Biden'ı eyaletin kazananı ilan eden belgeleri imzaladığı sırada etrafında toplanan basın mensupları Vali Ducey'nin ceketinin cebinden gelen "Hail to the Chief" müziğini net şekilde duyabiliyordu.

Ducey telefonunu çıkardı, aramayı reddetti ya da sessize aldı, sonra da cihazı ekranı aşağıda kalacak şekilde masanın üstüne koydu.

MSNBC sunucusu Joe Scarborough görüntüyü programında izlettirdikten sonra "Bu acımasızca" diye espri yaptı ve ABD Başkanı Trump'ın çekişmeli eyaletlerden sonuncusunda seçim sonuçlarını onaylamasını engellemek için valiye ulaşmaya çalıştığı yorumunda bulundu.

Programı Scarborugh ile birlikte sunan Willie Geist de "Bu filmin son sahnesi, değil mi? Donald Trump'a her daim cevap vermesi gerektiğini hissetmiş bir Cumhuriyetçi, Başkan'ı kelimenin tam manasıyla görmezden gelip onu odaya buyur eden müziği susturdu" dedi.

Aramasının reddedilmesi karşısında tadı kaçtığı açıkça görülen Trump ise paylaştığı tweet'te şunları söyledi:

Bir Demokratı makama getirmek için bu acelesi neden, hele de şu an devam eden duruşmada seçim hilesiyle ilgili korkunç birçok şey gün yüzüne çıkıyorken.

Doug Ducey'ye neler oluyor? Cumhuriyetçiler bunu uzun süre unutmayacak!

Başkan Trump öncesinde de Ducey'yi "görevi kötüye kullanma" ve "apaçık şekilde yozlaşmışlıkla" suçladı.

Trump ayrıca, valiyi kınayan bir dizi takipçisinin iletilerini retweet'ledi. Ducey, bu paylaşımlardan birinde Arizona halkına ihanet etmekle suçlanıyordu.
 


Trump destekçileri Ducey'yi, yine Başkan'ın hedefinde olan Georgia Valisi Brian Kemp'e benzetti.

Kemp'le ilgili "bahtsız" nitelemesi yapılırken, Trump da Kemp'in Georgia'da oyların gidişatını tersine çevirmeyi sağlayacak "olağanüstü hal yetkilerini" kullanmamasından yakınmıştı. Ancak ortada böyle bir yetki bulunmuyor.

Başkan'ın retweet'lediği paylaşımlardan birinde şu ifadeler yer aldı:

Brian Kemp ve Doug Ducey gibi Cumhuriyetçileriniz varken Demokratlara kimin ihtiyacı olur!



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU