CHP Sözcüsü Öztrak: Hukuk cinayeti tasarlandı, bu cinayeti işleyenler soluğu Yüce Divan’da alabilir

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında Cumhurbaşkanı’nın İstanbul seçimleriyle ilgili açıklamalarına yanıt verdi: Ortada oyun da şaibe de yok, hazımsızlık var. Bırakın YSK’yı baskı altına almayı zan altına da almaya başladılar

Faik Öztrak'ın basın toplantısından önemli bölümler: 

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığı itirazların sadece 766’sı incelemeye değer görüldü. Fark 13 bin küsur. Demek ki sonunu değiştirecek bir şey yok. En vahim sözlerden biri bu ülkenin cumhurbaşkanının YSK kendisini aklasın demesidir. Baştan beri söylüyoruz; Türkiye’de ucube bir cumhurbaşkanlığı sistemi kuruldu. Cumhurbaşkanı’nın söyleyeceği söz mü bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YSK hangi şaibeye, yolsuzluğa neden olmuş da şimdi çıkıp kendini aklayacak. Bırakın YSK’yı baskı altına almayı zan altına da almaya başladılar. Bu YSK’nın yaptığı 16 Nisan Referandumunda bir sorun yok, belediye meclislerinin seçiminde sorun şok bir tek vatandaşın kendilerine vermediği İBB seçimlerinde sorun var. Baştan bu yana söylüyorum; seçimde yolsuzluk varsa onu gücü elinde tutanlar yapar. Üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen İmamoğlu’nun İBB başkanlığına itirazları durmuyor. Şimdi de Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’na göre seçim yenilenmesi için yeni bir kriter çıktı; yarım, bir puan fark olursa dünyanın her yerine seçim yenilenir diyor. Artık şu kılavuzlarını yenilesin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir seçim yok.”

“Memleketin asıl beka meselesi, milletin mutfağını, aşını işini yangın yerine çevirenler bu memleketin asıl beka meselesidir. Şimdi bir hukuk cinayeti tasarlanmış; CHP’nin sandıkta kazandığı seçimi masada kazanmak için düğmeye basıldı. Bu cinayeti işleyenler de azmettirenler de sonunda soluğu Yüce Divan’da alabilirler.”
 


“Çıkmış diyorlar ki biz bugüne kadar hiç konuşmadık. Sustuğunuz buysa konuştuğunuz ne olacak ki? Hiç susmadılar ki… Artık bir susmalarının zamanı geldi bence. Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını kabil etmelerinin zamanı geldi. YSK’yı aklayacak tek bir şey vardır; geçmiş içtihatlarına uygun davranmasıdır”

“Tehdit şöyle olur. Engin Altay çıkıp deseydi ki 'ben sizi Kızılay’da yürütmem’ tehdit böyle olur. Sayın Altay bir değerlendirmede bulunuyor. Öyle görünüyor ki YSK da bunu tehdit olarak görmüyor.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU