Kanada ordusunun "çavuş" kutup ayısı "uzman çavuş" oldu

Kutup ayıları ülkede ordunun resmi maskotu sayılıyor

General Conrad Mialkowski, Juno'nun sertifikasını kurumun CEO'su DeJong'a teslim etti (Toronto Hayvanat Bahçesi/Facebook) 

Kanada'nın Toronto Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan ve 2015 Anma Günü'nde doğduktan kısa bir süre sonra ordunun himayesine alınan kutup ayısı Juno'nun artık yeni bir "rütbesi" var.

CNN'in haberine göre hayvanat bahçesi Facebook sayfasından yaptığı duyuruda, dişi kutup ayısı Juno'ya önce er rütbesi veren ordunun bu mertebeyi daha sonra çavuşluğa, şimdi de fahri uzman çavuşluğa kadar yükselttiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toronto Hayvanat Bahçesi CEO'su Dolf DeJong yayımladığı basın açıklamasında, "Kanada Ordusu'nun Juno'yu, vahşi doğadaki kutup ayıları için olağanüstü bir elçi olmaya devam ederken uzman çavuş olarak terfi ettirmesinden gerçekten onur duyuyoruz" dedi.

DeJong, "Juno ve Toronto Hayvanat Bahçesi'ni yuva sayan diğer kutup ayıları, konuklarımızı iklim değişikliğinin doğrudan etkisi ve doğadaki kutup ayılarını etkileyen deniz buzu kaybı hakkında bilgilendirmede önemli bir rol oynuyor" diye ekledi.
 

Kutup ayısı Juno.jpg
(Toronto Hayvanat Bahçesi/Facebook)


Dünyanın dört bir yanındaki kutup ayıları için "kutup elçileri" olarak görülen Juno ve kardeşleri Hudson ve Humphrey, iklim değişikliği ve bu sürecin savunmasız türler üzerindeki etkisi hakkında farkındalığın artmasına destek vermiş oluyor.


Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU