TİP Milletvekili Barış Atay'a saldıranlar serbest bırakıldı

Atay mahkemede Bakan Soylu'nun paylaşımını hatırlattı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a 30 Ağustos gecesi Kadıköy'de saldırı düzenleyen şahısların yargılandığı davada 2. duruşma görüldü.

Makeme heyetinin sorusu üzerine olay anını anlatan Barış Atay, saldırının iddia edildiği gibi yol verme kavgası nedeniyle yapılmadığını söyledi.

Atay, "Sanıkların beni tanıyıp tanımadığını bilmiyorum, ancak bana hakaret ederken 'vatan haini, şerefsiz' demeleri nedeniyle politik kimliğimi bildiklerini düşünüyorum" diye konuştu.

Atay, saldırıdan önce tehdit edilip edilmediğine ilişkin sorulan soruya ise şu cevabı verdi:

Olaydan birkaç gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile adli bir konu ile ilgili olarak Twitter üzerinden bir tartışmamız oldu. Ben kendisini eleştirdim. İçişleri Bakanı olay günü Twitter'dan bana cevap vererek 'Dikkat et, yakalanma' dedi. Bu sözlerin akşamına olay oldu. Bu konuların ilişkili olduğunu düşünüyorum.

 

İleri Haber'de yer alan habere göre, duruşmada saldırganlar ve avukatları da söz aldı. Ömür Canpolat, Çağrı Hasan Çalışkan ve Çağlar Baş'ın saldırıları organize bir şekilde düzenlemediklerini iddia eden avukatlar, sanıklar hakkında tahliye kararı verilmesini talep etti. Tarafların beyanlarını dinleyen mahkeme heyeti, Barış Atay'a saldırı düzenleyen 3 şahsın tahliye edilmesine karar verdi. 

Dördüncü saldırgan olduğu tespit edilen Osman Avşar hakkında ise iddianame düzenlendi. 

Bir sonraki duruşma 27 Ocak 2021 günü görülecek.

 

 

İleri Haber, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU