Akşener: Kendi koltuğunu kurtarmayı bu millete reform diye pazarlamayı bırak

"Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Atılacak adımlar belli"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reform gündemiyle ilgili yaptığı yorumda “Milletin derdi tencereyi kaynatmak, senin derdin sarayda sefa sürmek. Kendi koltuğunu kurtarmayı, bu millete reform diye pazarlamayı artık bırak Sayın Erdoğan” ifadesini kullandı.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidarın son günlerdeki reform gündeminin içinin dolu olmadığını ifade etti:

Şimdi de, durumu reform vaatleriyle idare etmeye çalışıyorlar. Ama ilk günden anladık ki, çaresizlik içinde yapılan bu açıklamaların hiçbirinde samimi değiller.

Sayın Erdoğan; Ne sende, bahsettiğin reformları yapacak, siyasi irade var, ne ekibinde, bu reformları hayata geçirecek, nitelik var…

“Adalette reform” dedin, ertesi gün, ana muhalefet partisinin lideri tehdit edildiğinde, sus pus oldunuz. “Ekonomide reform” dedin, ballı ihalelerle eşi dostu zengin etmeye tam gaz devam ettiniz. “Faiz lobisi” dedin, faizleri arttırdınız. “Döviz lobisi” dedin, merkez bankasının 100 milyar dolarını çöpe attınız.

“Deprem yardımları” dedin, milletin parasını lüks konutlara harcadınız. “Vergide reform” diye verginin vergisini topladın, götürüp yandaşlarına hakkediş diye yatırdınız.

“Sağlıkta reform” dedin, kamu hastanesi bırakmadınız. “Eğitimde reform” dedin, öğretmenleri mevsimlik işçiye çevirdiniz. “Bürokraside reform” dedin, memurluğu ekabir partililere peşkeş çektiniz. “Demokrasi reformu” dedin, tek adam rejimi kurdunuz. Milletin derdi tencereyi kaynatmak, senin derdin sarayda sefa sürmek. Kendi koltuğunu kurtarmayı, bu millete reform diye pazarlamayı artık bırak Sayın Erdoğan!

“Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok”

Türkiye’nin ekonomi alanında yaşadığı sorunlara değinen İYİ Parti lideri “Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Atılacak adımlar belli. İş ve dış siyasetteki en küçük dalgalanmada piyasa daha fazla faiz talep edecektir. Bu iktidar sayesinde Türkiye'nin sorunları yapısallaştı. Yapısal tıkanıklık ancak yapısal müdahalelerle açılabilir. En büyük yapısal çözüm Partili Cumhurbaşkanlığı siteminden vazgeçmektir. Salgının yeniden arttığı bu günlerde gelir kaybına uğrayan küçük esnafımıza, mutlaka, karşılıksız ve doğrudan gelir transferi yapılmak zorunda” diye konuştu.

"Yırtıp atacağız"

Türkiye’nin zengin ve potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen Akşener, "Formül basit. Eşi dostu zengin etmek için yapılan sözleşmeleri yırtıp atacağız, o zenginliği, gerçek sahibine, milletimize sunacağız. Onlar gibi; “O onu demiş, bu bunu demiş” dedikodularına değil, Milletimizin huzuruna, refahına, mutluluğuna mesai harcayacağız” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU