Gazeteci Dayanışma Ağı yola çıktı

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde kuruluşunu ilan eden Gazeteci Dayanışma Ağı, 36 gazetecinin imzasıyla basın emekçilerini dayanışmaya çağırdı

Çağrı metninde "Biz biliyoruz ki dayanışma yaşatır!" ifadelerine yer verildi

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde ”işten çıkarmalara, bitmek bilmeyen çalışma saatlerine, mobbinge, baskı ve sansüre, tutukluluğa, güvencesizliğe, düşük ücretlere, hakların gasp edilmesine” karşı çıkan bir grup gazeteci, bir araya gelerek Gazeteci Dayanışma Ağı’nı kurdu.

“Yalnız olmadığımızı hissedelim”

Gazetecilerin; meslek etiğinin ve evrensel değerlerin giderek ayaklar altına alındığı bir  ortamına da uyum sağlamaya mecbur bırakıldığını vurgulayan çağrı metninde “Sorunlarımız aynı ve biz çok kalabalığız. Yalnız olmadığımızı hissedelim, birbirimize omuz verelim, mesleğimize ve emeğimize sahip çıkalım istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
 


“Çünkü biz biliyoruz ki meslek ilkelerimiz doğrultusunda, özgürce, insanca ve hakkımız olanı alarak çalışmak hakkımızdır! Biz biliyoruz ki dayanışma yaşatır!” diye sonlanan çağrı metni, 36 gazeteci tarafından imzalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşte metne imza atan gazeteciler:

Ali Cem Aydın, Atakan Sönmez, Bağdaş Çetin, Batuhan Batan, Can Bursalı, Can Soyer, Caner Taşpınar, Cansu Pişkin, Deniz Işık, Denizcan Akar, Doğan Ergün, Doğukan Devrim İpek, Elif Akgül, Emre Caka, Fırat Yeşilçınar, Gökçer Tahincioğlu, Gökhan Çelik, Hilal Yağız, İzel Sezer, Kavel Alpaslan, Meriç Şenyüz, Mert Gümüş, Meryem Yıldırım, Metin Cihan, Nazlı Eda Piyade, Onur Dalar, Onur Öncü, Osman Fatih Köroğlu, Özgür Büyüktaş, Özgür Yılmaz, Rıfat Doğan, Selin Görgüner, Sercan Meriç, Sümeyra Kırca, Tuğba Özer, Yavuz Oğhan.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU